«Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»: Ενημέρωση μαθητών της Τρίπολης (pics,vid)

«Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»: Ενημέρωση μαθητών της Τρίπολης (pics,vid)

Ιούνιος 28, 2019 - 09:00
0 σχόλια

Ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπλήρωσης μηχανογραφικού διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Αρκαδίας και Λακωνίας στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού είχε θέμα  «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα» και πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη  της EMPLOY – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας με ομιλητή τον Ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, Διδάκτωρ ΑΠΘ, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Συγγραφέας «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές ενημερώθηκαν για:

  • το νέο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2019
  • τον νέο χάρτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • τις σωστές επιλογές Σπουδών και επαγγελματικών προοπτικών
  • τις πρόσφατες νομοθετημένες (εντός Μαΐου και Ιουνίου) αλλαγές στο  Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κότιος η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη με τη λέξη «αλλαγή» να την χαρακτηρίζει, αφού έγιναν αρκετές αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού φέτος θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή, αφού όπως είπε, υπάρχουν 135 νέα τμήματα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.