Επικράτησε ο Χάρης Καστραντάς στο σιρκουί ποδηλασίας στον Πύργο (pics)

Επικράτησε ο Χάρης Καστραντάς στο σιρκουί ποδηλασίας στον Πύργο (pics)

Μάιος 28, 2017 - 12:12
0 σχόλια

Πλούσιο θέαμα προσέφερε ο αγώνας σιρκουί που διοργάνωσε ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου το απόγευμα το Σαββάτου στο κέντρο του Πύργου. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν στο τετράγωνο των οδών Μανωλοπούλου, Πατρών, Ζαΐμη, Κοκκίνου σε αγώνα διαρκείας 40 στροφών. Στον αγώνα επικράτησε με σημαντική διαφορά απο τους υπόλοιπους ο πρωταθλητής Ελλάδας από την Αρκαδία Χάρης Καστραντάς.

Ο νικητής προέκυψε από την διαδικασία αποκλεισμού (elimination) όπου ο τελευταίος αθλητής κάθε γύρου τέθηκε εκτός αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, γύρο με τον γύρο το γκρουπ των αθλητών μίκρυνε διαρκώς και δέκα γύρους πριν το τέλος οι εναπομείναντες αθλητές πέρασαν στην τελευταία φάση του αγώνα, με περιορισμένες επιθέσεις ο ένας στον άλλο και περιορισμένο μαζικό σπριντ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, τα παιδιά της πολης με την συνοδεία των γονιών τους είχαν την ευκαιρία να χαρούν την διαδρομή του σιρκουϊ ποδηλατώντας στο "Σιρκουϊ των μικρών" και να απολαύσουν το κέντρο της πόλης μας σε μια διαδρομή απαλλαγμένη από αυτοκίνητα σε μια πραγματικά γιορτή της ποδηλασίας.

Σήμερα με αφετηρία την κεντρική πλατεία του Πύργου στις 09.30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγωνίσματος της αντοχής. Οι ποδηλάτες και οι συνοδοί τους θα κινηθούν προς την αρχαία Ολυμπία θα περάσουν μέσα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία δίπλα απ΄ τον αρχαιολογικό χώρο και μέσω Κρεστένων θα κινηθεί προς την Ζαχάρω (όπου θα περιλαμβάνεται «σπριντ ευθείας»), το Θολό και απ’ την επιφάνεια της θάλασσας περνώντας απ’ το Λέπρεο, την νέα Φιγαλεία και άλλα χωριά θα βρεθούν στα 1150μ υψόμετρο περνώντας δίπλα απ΄ τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα με τελικό τερματισμό την ιστορική Ανδρίτσαινα!

Πρόκειται για έναν αγώνα που συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας και προβάλει τις ομορφιές της περιοχής μας με έντονο συμβολισμό αλλά και υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Πηγή: ilialive.gr

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.