«Επικίνδυνοι χειρισμοί για τη χώρα, ενώ ο κ. Τσίπρας στήνει συγκρουσιακό σκηνικό εκλογών όπως το 2015»

«Επικίνδυνοι χειρισμοί για τη χώρα, ενώ ο κ. Τσίπρας στήνει συγκρουσιακό σκηνικό εκλογών όπως το 2015»

Μάρτιος 26, 2019 - 13:01
2 σχόλια

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Δ. Οικονόμου – Μ. Αναστασοπούλου):

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στα εθνικά θέματα είναι πολύ επικίνδυνοι για τη χώρα. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει λόγω ανικανότητας ή αν αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάμαι πως η ομάδα που διαχειρίζεται τα εθνικά μας θέματα εντός κι εκτός Ελλάδος όχι μόνο δίνει «πατήματα» εις βάρος της χώρας, αλλά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, τα οποία επισημαίνουν ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό είναι ένα επικίνδυνο μείγμα όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα.

Όσα λέει τη μία μέρα ο κ.Τσιρώνης και την άλλη μέρα ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κατρούγκαλος – ο οποίος άλλες δηλώσεις κάνει στην Τουρκία και άλλες στην Καλαμάτα – δημιουργούν προβλήματα που είναι επικίνδυνα για τη χώρα.

Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Όταν όμως ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών τους δίνει έδαφος να «πατήσουν» με τις δηλώσεις του, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αν εμείς έχουμε ξεκάθαρη άποψη, οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να αμφισβητούν τίποτα.

Να ξεχωρίσουμε τους πατριώτες, που πιστεύουν στη χώρα και αγωνίζονται γι’αυτήν, τους εθνικιστές και τους νεοναζιστές. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων.

Έχω ζήσει διαδηλώσεις με ΣΥΡΙΖΑ. Και σας θυμίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη γιατί τότε, ο κ.Καρανίκας – σημερινός σύμβουλος του Πρωθυπουργού – ο κ.Κουράκης – σημερινός Αντιπρόεδρος της Βουλής – και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκαν με χυδαίο τρόπο απέναντι στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν εκεί μαζί τους ήταν και χρυσαυγίτες νεοναζί, τότε ήταν όλοι μαζί στο ίδιο επίπεδο.

Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, αλλά έκαναν τα πρώτα βήματα και έδειξαν έναν δρόμο πολύ κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα.

Όσοι πήραν σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, από το 2015 έχουν λάβει μόνο την προσωρινή σύνταξη. Μάλιστα δεν τους παρέχεται καν βεβαίωση, για να διαπιστώσουν πόσο μεγάλη μείωση θα έχουν υποστεί οι συντάξεις τους.

Το Euroworking Group είπε ξανά «όχι» στο σχέδιο προστασίας – μη προστασίας, θα έλεγα εγώ – της πρώτης κατοικίας. Η γνώμη μου είναι πως ο κ.Τσίπρας στήνει σκηνικό εκλογών, κατά το πρότυπο του 2015, με δήθεν «σύγκρουση» με την «κακή τρόικα», και τα όμοια. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως, με το σχέδιο που φέρνει ο κ.Τσίπρας, δεν δίνεται η δυνατότητα να προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Η προστασία που προσέφερε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ έχει λήξει εδώ και μήνες. Και επιπλέον, δεν δίνει ούτε τη δυνατότητα να πάρουν δάνεια οι νέοι επιχειρηματίες, ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη.


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.