Επίκαιρη και απολαυστική η παράσταση της Ομάδας Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου στο Άστρος (pics,vid)

Επίκαιρη και απολαυστική η παράσταση της Ομάδας Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου στο Άστρος (pics,vid)

Μάρτιος 05, 2017 - 09:23
0 σχόλια

Πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας ΕΠΑΛ Άστρους

Ρεπορτάζ του astrosnews.gr

Την Θεατρική παράσταση (ή «Ομιλία» όπως τη λένε στη Ζάκυνθο) Και με τα ρέστα αέρα» παρακολουθήσαμε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα στο Ίδρυμα Ζαφείρη, στο Άστρος. Η πρωτοβουλία ήταν της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Άστρους να προσκαλέσει για μια ακόμα φορά την Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου «Κώστας Σκαντάλης» και να μας παρουσιάσει αυτή την ξεχωριστή παράσταση, πάντα γραμμένη σε έμμετρο ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο στίχο.

Μια θεατρική παράσταση, «Ομιλία», όπως τη λένε στη Ζάκυνθο που ουσιαστικά πρόκειται για λαϊκό θέατρο που έχει τις ρίζες του μέσα στους αιώνες. Οι “ομιλίες” είναι γραμμένες σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο στίχο, από λαϊκούς συγγραφείς, πολλές φορές σύγχρονους. Παίζουν μόνο άντρες, όπως άλλωστε γινόταν και σε όλη την Ευρώπη παλιότερα, ενώ ξεκίνησαν να παρουσιάζονται τις Απόκριες σε γειτονιές και σε πλατείες.

Η συγκεκριμένη ομιλία αναφέρεται στο σήμερα και καυτηριάζει με σατιρικό τρόπο τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις που συμβαίνουν σε μιά οικογένεια και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από μαθητές το πρόγραμμα 2016-2017 erasmus+ «Απόκτηση δεξιοτήτων στο e-επιχειρείν» και φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών μας στην Κύπρο.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Χρ. Βλάχος και η δ/σ κυρία Πίτσα Τσιώρου.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολοθούμε «Ομιλία» στο Άστρος. Στις 9/12/2012 η ομάδα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Κερίου Ζακύνθου είχε παρουσιάσει με μοναδικό τρόπο την ζακυνθινή “ομιλία” “Με μορέτα ώσπου να γιάνει”, ενώ στις 20/3/2016 η Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς μας είχε και πάλι επισκεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Video: 

astrosnews_ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΕΡΑ_4_3_17c


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.