Επιχείρηση της αστυνομίας για την καταπολέμηση κλοπής μεταλλικών αντικειμένων

Επιχείρηση της αστυνομίας για την καταπολέμηση κλοπής μεταλλικών αντικειμένων

Μάιος 29, 2015 - 20:36
0 σχόλια

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από την 26.5.2015 έως και χθες (28.5.2015), οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά:

Τριάντα τρεις (33) επιχειρήσεις συλλογής, διαχείρισης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων (SCRAP, μάντρες)
Χίλια ενενήντα επτά (1097) άτομα και
Εξακόσια εξήντα (660) οχήματα.

Κατά τους ελέγχους, συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας Περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

Δύο (2) για τη μη νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων,
Πέντε (5) για τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών,
Είκοσι (20) λοιπές παραβάσεις ( Κ.Ο.Κ, φορολογικές, κ.α).

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 46χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε κινητήρας μοτοποδηλάτου, του οποίου ο αριθμός πλαισίου είχε επιμελώς σβηστεί και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.