Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιούνιος 14, 2019 - 15:02
0 σχόλια

Ο  Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ιδρύθηκε το 1992 και απαριθμεί πάνω από 500 μέλη στην Αρκαδία. Τα μέλη του αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες αναπηριών. Πολλά από αυτά είναι χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα διαβίωσης.

Ο Σύλλογος έχοντας ξεκινήσει την προωθητική ενέργεια εκπτώσεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης μας με σκοπό την στήριξη/διευκόλυνση των μελών του παρακαλούνται οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας  να προσφέρουν  έκπτωση των προϊόντων/υπηρεσιών στα μέλη του, όπου θα δίνεται με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας -μέλους του Συλλόγου.

Για όσα καταστήματα/επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να δώσουν την έκπτωση θα πρέπει να την αποστείλουν εγγράφως στο email : sillogosamea@hotmail.gr ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937066386 (Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης).

ΤΟ 44,3% ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΥΡΩΜΕΝΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ 

Ένα επιπλέον ποσοστό κυρωμένων δασικών χαρτών προστέθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ταχείας εξέλιξης του έργου από τον Ιανουάριο 2017. Πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 2,82% της έκτασης της χώρας το οποίο προστίθεται στο 41,5% που είχε κυρωθεί μέχρι σήμερα. Τις αποφάσεις μερικής κύρωσης υπέγραψαν οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας Θράκης.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018. Αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 μέχρι 12/05/2019. Για να λάβουν επιστροφή φόρου, πρέπει το έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό και κατά τον έλεγχο να βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή να μη χρωστάνε στο δημόσιο. 

 

ΙΕΛΚΑ: ΠΕΡΙΠΟΥ 7.500 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΦΟΡΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ
Περίπου το 15% του αριθμού των ειδών που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ (7.500 προϊόντα) αφορά η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Το ΙΕΛΚΑ ολοκλήρωσε ανάλυση της αξίας μείωσης του αναλογούν ΦΠΑ στα προϊόντα που μετατάσσονται από συντελεστή ΦΠΑ 24% σε συντελεστή ΦΠΑ 13% σύμφωνα με τον νόμο 4611/2019.
 
ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΜ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Με προμήθεια από 2 έως και 3 ευρώ θα χρεώνουν από τις 20 Ιουλίου οι τράπεζες τους Έλληνες κατόχους χρεωστικών καρτών που κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, ευθυγραμμίζοντας τις χρεώσεις που εφαρμόζουν από πέρυσι το καλοκαίρι για τη χρήση των ελληνικών ATM από πελάτες τραπεζών του εξωτερικού. Η νέα χρέωση ονομάζεται τέλος άμεσης πρόσβασης (direct access fee). Δε συνδέεται με τη χρήση του συστήματος ΔΙΑΣ και αποτελεί μια αυτοτελή προμήθεια που επιβάλλεται στο πλαίσιο της κοινής τιμολογιακής πολιτικής για χρήση των ΑΤΜ τους από άλλους εκδότες καρτών (issuers), είτε πρόκειται για ελληνική είτε για ξένη τράπεζα.
 
ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ορίστηκε ο νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μετά την αποδοχή παραίτησης του Δημήτρη Αυλωνίτη. Καθήκοντα γενικού γραμματέα αναλαμβάνει ο Σωτήριος Μασγανάς, μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Α ́ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρονικό διάστημα από 15/5/2019 έως τη λήξη της θητείας του σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του ν. 4369/2016 (ΦΕΚ33/Α ́), σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση.
 
ΑΑΔΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ
Με την Α.1203/2019 Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργου Πιτσιλή, που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται ότι πλέον, τα υποστηρικτικά έγγραφα της Ειδικής Δήλωσης που υποβάλλεται στα Τελωνεία για τη βεβαίωση και είσπραξη του τέλους ταξινόμησης, θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας των οχημάτων, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, η διαφάνεια της διαδικασίας καθώς και η μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.