Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιούνιος 07, 2019 - 17:15
1 σχόλια

Οδηγίες σχετικά με τη μείωση του συντελεστή φορολογίας και παρακράτησης φόρου μερισμάτων από 15% σε 10% παρέχει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το μέτρο ισχύει από την 1 Ιανουαρίου 2019 και το όφελος από τη μείωση για τους μερισματούχου θα φανεί στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν το 2020.
 
ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεταφέρεται από τις 30 Ιουνίου στις 29 Ιουλίου 2019. Από την απόφαση δεν προκύπτει η παραμικρή αλλαγή όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων φόρου εισοδήματος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος Ιουλίου η πρώτη, ως το τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και ως το τέλος Νοεμβρίου η τρίτη.

TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Ο  Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ιδρύθηκε το 1992 και απαριθμεί πάνω από 500 μέλη στην Αρκαδία. Τα μέλη του αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες αναπηριών. Πολλά από αυτά είναι χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα διαβίωσης.
Ο Σύλλογος έχοντας ξεκινήσει την προωθητική ενέργεια εκπτώσεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης μας με σκοπό την στήριξη/διευκόλυνση των μελών του παρακαλούνται οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας  να προσφέρουν  έκπτωση των προϊόντων/υπηρεσιών στα μέλη του, όπου θα δίνεται με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας -μέλους του Συλλόγου.
Για όσα καταστήματα/επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να δώσουν την έκπτωση θα πρέπει να την αποστείλουν εγγράφως στο email : sillogosamea@hotmail.gr ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937066386 (Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης).

 ΕΡΓΑΝΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται κατά τον μήνα Απρίλιο 2019, όσο και στο τετράμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο 2019 προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 110.895 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, κατά 159.775 νέες θέσεις εργασίας. Όπως κατέγραψαν τα αποτελέσματα, ο Απρίλιος 2019 σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην απασχόληση από κάθε άλλο μήνα, όλων των καταγεγραμμένων ετών. Ομοίως, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 συνιστά το καλύτερο πρώτο τετράμηνο έτους, όλων των καταγεγραμμένων ετών, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα.
  
ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ: ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Τρία επίπεδα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, αναλόγως της απλότητας ή της πολυπλοκότητας των τυχόν ερωτημάτων, αιτημάτων, παραπόνων και υποδείξεων που υποβάλλουν, προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με βάση τον κανονισμό, οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και ειδικότερα με το πρώτο επιχειρησιακό επίπεδο που αποτελεί τον πυρήνα του Κέντρου.
 
ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΣΗ 1,3% ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση της τάξης του 1,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2018 σημείωσε μείωση 2,1%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος το α' τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2018.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.