Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Μάρτιος 01, 2019 - 20:14
0 σχόλια

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών, συνολικής διάρκειας 80 ωρών εκπαίδευσης (10 μέρες εκπαίδευσης), σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του Νόμου για τη Διαμεσολάβηση (Ν.4512/2018).
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει: μελέτη υλικού και Βασική εκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση,  ανάλυση βασικών αρχών εμπορικού δικαίου και ιδιωτικού δικαίου σε συνάρτηση με τη Διαμεσολάβηση,  προσομοιώσεις Διαμεσολάβησης,  ανακεφαλαίωση εκπαίδευσης, προσομοίωση εξετάσεων και τελική αξιολόγηση
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»
Ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας σε άμεση συνεργασία 
με τα Επιμελητήρια Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Mεσσηνίας, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, Ναυαρίνου 2, στην Καλαμάτα, με ώρα προσέλευσης 9.30 π.μ.. 
Διπλωμάτες, Επιφανείς Επιστήμονες και Καταξιωμένοι Επιχειρηματίες θα εισηγηθούν σχετικά θέματα και θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήματα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΆΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του – επιχειρήσεων της Αρκαδίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Άστρος και στη Μεγαλόπολη.
Άστρος
Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Μεγαλόπολη
Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ», (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).
Στις παραπάνω εκδηλώσεις ο συνεργάτης της εταιρείας Ανάπτυξης  Πελοποννήσου "ΑΓΑΠΗΝΩΡ", κ. Νικόλαος Μεγρέμης, θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προγράμματα:
-   «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»
-   «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση»

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ
Πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων των φορολογουμένων αλλά και για πληρωμές που γίνονται  μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης και για τις  λήψεις και αποπληρωμές δανείων αποκτούν από τον Μάρτιο οι φορολογικές αρχές. Τις πληροφορίες αυτές θα στέλνει στις αρμόδιες αρχές το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.), σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.
 
ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Μερίδιο 10% εκτιμάται ότι έχουν καταλάβει στην ελληνική αγορά καφέ τα λαθραία προϊόντα από τις αρχές του 2017, οπότε και επιβλήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, όπως τόνισε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ. Την ίδια στιγμή η συνολική ζήτηση στον καφέ κινείται με αρνητική ποσοστιαία μεταβολή της τάξεως του 6,8% (στοιχεία για την περίοδο Αύγουστος 2015 - Δεκέμβριος 2016 έναντι Ιανουάριος 2017 – Ιούνιος 2018) ως απόρροια της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ, ενώ στο σύνολο του 2018, η μείωση του όγκου πωλήσεων σε σχέση με το 2017 άγγιξε το 1,9%.
  
ΟΑΕΔ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ 5.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας». Όπως επισημαίνει ο ΟΑΕΔ, η δράση αυτή αποσκοπεί στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους και στους οποίους δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, μέσω της δημιουργίας μίας νέας οικονομικής οντότητας.
 
ΕΣΕΕ: ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
H Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, παρουσίασε την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου καταγράφοντας τις τάσεις της Ελληνικής αγοράς για το 2018. Σύμφωνα με την Έκθεση, η συνεισφορά του εμπορίου στο ΑΕΠ της χώρας διαμορφώθηκε στο 11% το 2018. Παράλληλα καταγράφηκε αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών (ΔΚΕ) στο λιανικό εμπόριο κατά 2,1% και ενίσχυση του χονδρικού εμπορίου κατά 7,2%.Το εμπόριο παραμένει ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας, απασχολώντας το 18% των εργαζομένων στη συνολική απασχόληση και το 21% στη μη αγροτική απασχόληση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.