Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιανουάριος 18, 2019 - 09:10
0 σχόλια

Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που προγραμματίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής με φορείς της Αρκαδίας, επ΄ ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, συναντήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου το πρωί με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή στα γραφεία του Δήμου Τρίπολης. Στη συνάντηση το παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης. 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις και συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, καθώς και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα με τον Δήμαρχο Τρίπολης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

ΕΚΤ: ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αμετάβλητο παρέμεινε το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, οι σύνθετοι δείκτες κόστους δανεισμού για νέα δάνεια στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητοι στο 1,66% και 1,81%, αντίστοιχα. Το σύνθετο επιτόκιο για νέες καταθέσεις τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τα νοικοκυριά στην Ευρωζώνη έμεινε επίσης αμετάβλητο στο 0,10% και 0,33%, αντίστοιχα.
 
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ
Τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω της οποίας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φόρου δωρεών – γονικών παροχών χρηματικών ποσών προαναγγέλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με εγκύκλιο που απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας. Επιπλέον, με την ίδια εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, διευκρινίζεται ότι από εδώ και στο εξής, κάθε δήλωση φόρου δωρεάς – γονικής παροχής θα υποβάλλεται και από τους δύο αντισυμβαλλόμενους.
 

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic sentiment indicator, ESI) της Ευρωζώνης επιδεινώθηκε σημαντικά και περισσότερο του αναμενόμενου τον Δεκέμβριο, κλείνοντας ένα έτος κατά το οποίο η αισιοδοξία μειωνόταν κάθε μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία αποτελούν μία νέα ένδειξη εξασθένισης της οικονομίας της περιοχής. Η υποχώρηση των προσδοκιών αντανακλά τη μείωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, που είναι συνεπής με τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο.
 

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ «ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ 30 ΔΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Το «φράγμα» των 30 δισ. ευρώ έσπασαν οι ελληνικές εξαγωγές στο ενδεκάμηνο του 2018, με νέα μεγάλη άνοδο της τάξης του 17,6% και οδεύουν -όπως διαφαίνεται- προς νέο ιστορικό ρεκόρ με τη συμπλήρωση του έτους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 426,5 εκατ. ευρώ ή κατά 16,3% και ανήλθαν στα 3,04 δισ. ευρώ από 2,62 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Ανοδικά κινήθηκαν όμως και οι εισαγωγές τον Νοέμβριο του 2018, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 510 εκατ. ευρώ ή κατά 12,5%.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.