Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιανουάριος 24, 2020 - 18:17
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ.,  ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ΑΑΔΕ: ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ
Για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών τέλους επιτηδεύματος, σε όσες περιπτώσεις πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και αφορούν φορολογικά έτη στα οποία δεν έχει παραγραφεί η αξίωση επιστροφής των ανωτέρω ποσών, δηλαδή χρήσεις 2013 και εντεύθεν, οι φορολογούμενοι υποβάλλουν εγγράφως σχετικό αίτημα στις ΔΟΥ ώστε να εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα), στην οποία δεν περιλαμβάνεται το τέλος επιτηδεύματος, χωρίς την επιβολή κυρώσεων. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ισχύουν και για τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος που θα βεβαιωθεί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018. 
  

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ
Στην ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα προχώρησαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, μεταποιητών και βιομηχάνων σε σύσκεψη, διάρκειας 7 ωρών που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία της ηγεσίας του. «Η Διεπαγγελματική Οργάνωση θα είναι αρκετά σημαντική γιατί θα μας εκπροσωπεί σε αρκετά διεθνή φόρα όπου γίνονται διαπραγματεύσεις για τη προστασία του ΠΟΠ προϊόντος σε εμπορικές συμφωνίες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

 

 

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Τροπολογία για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης «business βίζα», κατέθεσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  Η τροπολογία για την «business βίζα» αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλλουν στις αρμόδιες προξενικές αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.
 
ΚΑΤΑ 4% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019
Αύξηση 4% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Νοέμβριο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2018, έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2018 με το 2017. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή του λεγόμενου «εισαγόμενου πληθωρισμού» οφείλεται:
α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 1,2%, και β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 4%.

 

ΑΑΔΕ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ THOMAS COOK
Εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζεται η έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος των επισφαλών απαιτήσεων των τουριστικών επιχειρήσεων από τη βρετανική εταιρεία Thomas Cook, λόγω της πτώχευσής της, υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Πιτσιλής. Όπως αναφέρεται από την ΑΑΔΕ, με την εγκύκλιο διευκολύνονται οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, που είχαν συνάψει συμβόλαια με το εν λόγω βρετανικό πρακτορείο, για τη φορολογική αντιμετώπιση της ζημίας που υπέστησαν από την πτώχευση, με σκοπό την αποφυγή περίπλοκων και χρονοβόρων νομικών ενεργειών.
 

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε9 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Άνοιξε η πλατφόρμα του Ε9 μέσω τις οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τις μεταβολές ακίνητης περιουσίας που ολοκληρώθηκαν από 01.01.2020.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.