Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Οκτώβριος 05, 2019 - 14:41
0 σχόλια

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO 2019». ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος Expo, συνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.
Φέτος η Πελοπόννησος Expo πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στις άρτια διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.
Επισκεφθείτε το peloponnisosexpo.gr για να ενημερωθείτε πλήρως για την Έκθεση. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 16:00- 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00- 21:00

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η προθεσμία που έληγε πριν από μερικές ημέρες για την υπαγωγή οφειλετών, στη ρύθμιση εξόφλησης χρεών τους προς την εφορία, μέσω 120 – το πολύ – δόσεων. Η παράταση αυτή, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών, δίδεται προκειμένου να επωφεληθούν από τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, έως τις 27 Σεπτεμβρίου είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες, μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ, φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Αυξητικά κινήθηκαν οι αμοιβές στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας το β΄τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο 2018, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τους βραχυχρόνιους δείκτες απασχόλησης, ωρών εργασίας και αμοιβών. Ενδεικτικά, οι δείκτες αμοιβών αυξήθηκαν σε: Ορυχεία και Λατομεία (17,6%), Μεταποίηση (9%), Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (8,1%), Μεταφορά και αποθήκευση (7%), Ενημέρωση και επικοινωνία (5,7%).

INSETE: ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, όπως αυτά επεξεργάζονται και παρουσιάζονται από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το Insete. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που κατεγράφησαν τον Αύγουστο του 2019 ήταν αυξημένες κατά 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 160 χιλιάδες επιβάτες, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, ενώ καταγράφηκαν 3,8 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στη χώρα μας.

ΥΠ. ΟΙΚ: AΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ THOMAS COOK
Αναστέλλεται έως την 31η Μαρτίου 2020 η καταβολή του ΦΠΑ που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 και την 31η Οκτωβρίου εφέτος για τους υποκείμενους στον φόρο, συναλλασσομένους με την Thomas Cook. Αυτό προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε το υπουργείο Οικονομικών και η ως άνω αναστολή αφορά σε φορολογουμένους, των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook, από την 1η Ιανουαρίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου εφέτος, υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών τους εκροών για το ίδιο διάστημα και χορηγείται για το σχετικό αυτό ποσοστό.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 86.200 ΕΥΡΩ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ
Σε 86.200 ευρώ ανέρχεται το ύψος των χρηματικών προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου και σύμφωνα με τα στοιχεία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 12.271 τεμάχια ειδών παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά είδη) καθώς και δεκάδες κιλά τροφίμων παράνομης εμπορίας και διακίνησης.

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» ανακοινώνει νέα εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης εταιρεία “International Mediation Consulting” του Καναδά, διάρκειας 80 ωρών (10 ημέρες εκπαίδευσης και 1 ημέρα αξιολόγησης), που οδηγεί στη λήψη του τίτλου του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (Accredited Mediator), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011, η οποία θα διεξαχθεί από 30/10/2019 έως 09/11/2019.
Η εκπαίδευση θα γίνεται καθημερινά κατά τις ως άνω ημερομηνίες από 9.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ., (με ενδιάμεσα διαλείμματα), στην Ελληνική γλώσσα και διερμηνεία από την Αγγλική στην Ελληνική, όπου κρίνεται απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.