Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Απρίλιος 19, 2019 - 15:57
0 σχόλια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ Ε.Ε. Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επισκέφτηκε ο Επίτροπος Ε.Ε. Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άπτονται της επιχειρηματικότητας.

Κατά την ανεπίσημη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, σε άριστο κλίμα και σε πνεύμα ευρύτερης συναντίληψης, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με ευρωπαϊκά προγράμματα των οποίων την ευθύνη έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναζητήθηκε το πλαίσιο αξιοποίησής τους από την πλευρά του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την συνάντηση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Σε προσωρινή συμφωνία για αυστηρότερους κανόνες προστασίας των καταναλωτών και για την καλύτερη επιβολή των εν λόγω κανόνων, κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πρότεινε τους νέους κανόνες τον περασμένο Απρίλιο, οι σημαντικότερες βελτιώσεις θα αφορούν τη μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, αποτελεσματικές κυρώσεις και σαφείς κανόνες ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προϊόντων δύο ποιοτήτων στην ΕΕ.

ΑΑΔΕ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων. Πρόκειται για σηµαντική πληγή στα φορολογικά έσοδα, καθώς εκτιµάται ότι σηµαντικός  αριθµός ιδιοκτητών οχηµάτων δεν εκπληρώνει τη σχετική φορολογική υποχρέωση. Σύµφωνα µε όσα προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το τρέχον έτος, θα προχωρήσει στη µείωση κατά 50% του χρόνου παραγραφής των τελών κυκλοφορίας. Σήµερα τα τέλη κυκλοφορίας παραγράφονται µετά την πάροδο 20 ετών από το τέλος του έτους στο οποίο αφορούν και έχει ληφθεί η απόφαση η σχετική περίοδος να µειωθεί στα 10 έτη.
  
ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ενιαίος τρόπος υπολογισμού του οφειλόμενου, από το Δημόσιο, τόκου (νόμιμου και υπερημερίας) για τις οφειλές του προς ιδιώτες ανεξάρτητα από την αιτία τους, καθιερώνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Παράλληλα, ο τόκος μειώνεται από το 6% στο οποίο ανέρχεται σήμερα, καθώς όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου « εκτός του γεγονότος ότι κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, δεν προσαρμόζεται στο εκάστοτε δημοσιονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού  λαμβανομένου υπόψη και του ρυθμού απονομής της δικαιοσύνης».
 
 
ΤτΕ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 33 ΕΚ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΤΑ 16 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ
Ξεπέρασε τα 33 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας πέρυσι. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το 2018 αυξήθηκε κατά 9,7% και διαμορφώθηκε στα 33,072 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 30,161 εκατ. ταξιδιωτών το 2017. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2018 διαμορφώθηκαν στα 16,086 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2017.
 
ΜΙΣΟ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 3.889 ΝΕΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Την ένταξη επιπλέον 1.304 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» μετά την αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η συνολική δημόσια δαπάνη στο πλαίσιο της δράσης, μετά τις νέες εντάξεις, ανέρχεται σε 501.507.136,41 ευρώ και το ύψος του συνολικού επιλέξιμου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού φτάνει σε 1.003.636.275,90 ευρώ, που αφορούν σε 3.889 επενδυτικά σχέδια. 

Σας ενημερώνουμε ότι στις 26 Απριλίου και στις 3 Μαΐου, δεν θα εκδοθεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας λόγω εορτών του Πάσχα.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σας εύχονται Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.