Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Φεβρουάριος 08, 2019 - 18:43
0 σχόλια

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη επισκέφτηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με κύριο άξονα τις  σύγχρονες δυνατότητες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας  μέσω προγραμμάτων και επενδύσεων, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η ενσωμάτωση νέων κατηγοριών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στο Επιμελητήριο  Αρκαδίας.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την  ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 ΟΛΠ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΤΟ 2019
Αύξηση των επιβεβαιωμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2019 έχει εξασφαλίσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, το 2019 τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να καταπλεύσουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 605 από 524 που ήταν το 2018. Κάτι που σημαίνει πως η αναμενόμενη αύξηση θα είναι της τάξης του 15,8%. 
 
ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Αύξηση παρουσίασε η ζήτηση τόσο για μακροπρόθεσμα επιχειρηματικά όσο και για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο. Η αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια οφείλεται στις ευνοϊκότερες προοπτικές της αγοράς κατοικίας, ενώ η αύξηση στη ζήτηση καταναλωτικών δανείων οφείλεται στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης για αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών. 
  
ΕΣΟΔΑ 15,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ
Ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου τα αποτελέσματα εφαρμογής του μέτρου τιμολόγησης της πλαστικής σακούλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το πρώτο 9μηνο 2018 βεβαιώθηκαν έσοδα της τάξης των 15.506.584,29 ευρώ. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στο έως τώρα διάστημα εφαρμογής του μέτρου, καταγράφηκε μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας κατά 80% στα μεγάλα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και κατά 60% στα υπόλοιπα.

ΑΑΔΕ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ Ε3
Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν αναλυτικά όλες τις δαπάνες, τα έξοδα δηλαδή που πραγματοποίησαν το 2018, στο νέο έντυπο Ε3, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως ορίζεται στη σχετική απόφαση, η κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα συνυποβάλλεται με τις εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις με τα έντυπα Ε1 (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων) και Ν  (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου. Σύμφωνα με το νέο έντυπο, όλες οι επαγγελματικές δαπάνες θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά μία μία, αλλά και στο σύνολο.
 
ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Τέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να καταχωρίσουν όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας. Οι χρήστες εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr στην ειδική εφαρμογή «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» μέσω των κωδικών του TAXIS κι εκεί ακολουθούν τις οδηγίες για την συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.