Επιδρομές τσακαλιών στη Γορτυνία: Με τις καραμπίνες στα χέρια οι κτηνοτρόφοι

Επιδρομές τσακαλιών στη Γορτυνία: Με τις καραμπίνες στα χέρια οι κτηνοτρόφοι

Αύγουστος 31, 2019 - 10:01
3 σχόλια

Σύμφωνα με τα όσα μας λένε οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στη Γορτυνία, τα τσακάλια έχουν κάνει δυναμική επανεμφάνιση και απειλούν τα κοπάδια τους.

Οι επιδρομές τα βράδια είναι καθημερινές. Οι βοσκοί με τις καραμπίνες στα χέρια παραμονεύουν τις αγέλες των τσακαλιών, τα οποία επιτίθενται στα κοπάδια και κατακρεουργούν τα ζώα τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μας είπε κτηνοτρόφος ο οποίος έχει χάσει 30 πρόβατα από επιδρομές, τα βράδια στη Γορτυνία ακούγονται σωρεία πυροβολισμών από τους κτηνοτρόφους που προσπαθούν να προστατέψουν τα ζώα τους.

Από τη μια ο ανεξέλεγκτος πληθυσμός των αγριογούρουνων, το κυνήγι των οποίων έχει απελευθερωθεί εφέτος, από την άλλη τα τσακάλια κρατούν σε εγρήγορση τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Σημειωτέον ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 2 Ιουλίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σωτήρης Παπαδημητρίου είχε πει ότι μετά τις πλημμύρες στην  Κώμη, το ποτάμι είχε «κατεβάσει» πολλά πνιγμένα τσακάλια...


3 Σχόλια

Τί εξαφανιση...κινδυνεύουμε εμείς με εξαφανιση,απο τ αγριογούρουνα και τα τσακάλια....Οι άνθρωποι χάνουνε τις περιουσίες τους και μη μας φανεί παράξενο,τίποτα θηροφύλακες "στα πλαίσια των καθηκόντων τους" και καλά,να κυνηγάνε τους κτηνοτρόφους.

Μη φοβάστε, οι χωρικοί είναι επαγγελματίες του είδους και ξέρουν καλά τι δουλειά τους. Το τουφεκίδι τις νύχτες πάει σύννεφο. Σιγά μην περιμένουν από τους αρμόδιους (που πάντα αργοπορούν ) να λύσουν το πρόβλημα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.