Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια Προσκόπων Τρίπολης (photos+video)

Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια Προσκόπων Τρίπολης (photos+video)

Δεκέμβριος 20, 2014 - 22:33
0 σχόλια

1914 - 2014 πρόσκοποι Τρίπολης

Tα 100 χρόνια ύπαρξης γιόρτασαν οι Πρόσκοποι Τρίπολης με μια μουσικοθεατρική εκδήλωση το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, σε μια επετειακή γιορτή η οποία μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, σε στιγμές προσκοπικές και αξέχαστες.

Η επιθυμία για έναν κόσμο καλύτερο δεν είναι για τους προσκόπους μια αφηρημένη ιδέα. Ο κώδικας αξιών τους, όπως εκφράζεται στην υπόσχεση που δίνουν να τηρούν τον «Νόμο του προσκόπου», θεμελιώνεται σε συγκεκριμένες αρχές, όπως η προσφορά στον συνάνθρωπο, η αφοσίωση, η εντιμότητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν προβολή βίντεο με φωτογραφίες από δράσεις του συστήματος και τα λυκόπουλα, οι πρόσκοποι και οι ανιχνευτές παρουσίασαν από ένα ευχάριστο και χιουμοριστικό θεατρικό δρώμενο.

Από αυτές τις αρχές των προσκόπων προκύπτει και η αυτο-ενθάρρυνση του προσκόπου να κάνει «μια καλή πράξη κάθε ημέρα», γεγονός που έχει γίνει αιτία ο προσκοπισμός να θεωρείται, από εκείνους που δεν τον γνωρίζουν, ως μια γραφική πρακτική άλλων εποχών.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών εγγράφων, «μουσείο» με προσκοπικές στολές, λάβαρα και σημαίες της εκατονταετίας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Εκδήλωση «Τι να θυμηθώ...100 χρόνια Πρόσκοπ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.