Επέστρεψαν οι «λαγοί» στην κούρσα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επέστρεψαν οι «λαγοί» στην κούρσα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 07, 2017 - 12:42
6 σχόλια

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι ακόμα μακριά, ωστόσο η σημασία των προσώπων που θα αναδείξουν οι πολίτες είναι αδιαμφισβήτητη, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι... κραυγές και ψίθυροι ακούγονται και διαδίδονται ως προς τους πιθανούς υποψηφίους στις Περιφέρειες της χώρας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν απουσιάζει, όπως είναι αναμενόμενο, από τα δημοσιεύματα εκείνα που επαναφέρουν στο προσκήνιο υποψηφίους-«λαγούς» τα ονόματα των οποίων έχουν παίξει τον ρόλο τους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ως μέσα αποπροσανατολισμού.

Έτσι, διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες ότι ακούγεται και πάλι το όνομα του Βασίλη Μιχαλολιάκου ως υποψηφίου για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Μιχαλολιάκος, με καταγωγή από τη Μέσα Μάνη, είναι πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Πειραιά. Το 2014, προτού διεκδικήσει τη δημαρχία του Πειραιά και χάσει από τον Γιάννη Μώραλη, πρωταγωνιστούσε σε διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου ως αντίπαλος του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, δημοσιεύματα τα οποία διέψευσε και ο ίδιος. Δημοσιεύματα τα οποία «έτρεχαν» ως την τελευταία στιγμή. Όλο το υποτιθέμενο παιχνίδι παιζόταν γύρω από το ποιον θα στήριζε η Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο το 2014.

Κοντά στον πρώην δήμαρχο Πειραιά, βρίσκεται και το όνομα ενός άλλου δημάρχου του Λεκανοπεδίου, της πόλης του Χαϊδαρίου, ως υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Δημήτρης Μαραβέλιας ψιθυριζόταν ότι φλέρταρε με την Περιφέρεια και ανεπίσημες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ίδιος πραγματοποιούσε επαφές με σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και παράγοντες στην Πελοπόννησο που θα τον στήριζαν. Ωστόσο, και αυτή η περίπτωση δεν «ευδοκίμησε».

Από την άλλη πλευρά, ας μην ξεχνάμε ότι ο Πέτρος Τατούλης είχε τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και όταν δεν δίσταζε να συγκρουστεί ανοιχτά μαζί του, ενώ διατηρεί άψογη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (όπως είχε άψογη σχέση και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη). Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ρίσκαρε να δώσει το χρίσμα σε έναν πολιτικό που δεν έχει δοκιμάσει, όσο ο νυν περιφερειάρχης, τη σχέση του με τους πολίτες. Πόσω μάλλον όταν η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ κυρία Εύη Τατούλη συνέβαλε αποφασιστικά μαζί με τους άλλους υποψήφιους βουλευτές του Νομού να ανεβούν κατακόρυφα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο.

Πέρα από αυτό, όμως, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα ίδια ονόματα επιστρέφουν ως μέσα αποπροσανατολισμού, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις για άλλη μία φορά στα εκλογικά πράγματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πάντως, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε στην εφημερίδα «Κοινωνική» για το ζήτημα: «Δεν μου έλειψαν οι θέσεις και τα αξιώματα. Είμαι χορτάτος από την πολιτική. Ομολογουμένως, δέχομαι ισχυρές πιέσεις παραγόντων όχι μόνο για την Περιφέρεια που μου λέτε, αλλά και για το λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτά τα σενάρια όμως διαρρέονταν (sic) και πριν θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος Πειραιά. Εγώ δεν σέρνομαι πολιτικά. Ξέρω ότι τα μεγέθη είναι διαφορετικά πλέον. Η κοινωνία αποφασίζει και εγώ επέλεγα πάντα να αφουγκράζομαι την κοινωνία πριν αναλάβω μια θέση ευθύνης. Το ίδιο έκανα και για τον Πειραιά. Ήξερα ότι “πονούσε” η πόλη και θέλησα να βοηθήσω».

Το μόνο βέβαιον είναι ότι πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αφτιά μας ως τις εκλογές...


6 Σχόλια

Για εξηγήστε μου ρε καλόπαιδα τον ορισμό της αντικειμενικής δημοσιογραφίας , μόνο την κ. Τατουλη προβάλεται , ένας κακοήθης άνθρωπος μπορει να υποθέσει πως είστε πληρωμένοι απο τον Τατουλη για να τον λιβάνι ζετέ , ακόμα το ίδιο άτομο μπορει να στείλει αυτό το αρθρο στα κεντρικά της ΝΔ και η κυρία Τατουλη να χάσει το υποτιθέμενο χρίσμα που εχει οπως ο γιος του Τραγάκη . Περιμένω να το δημοσιεύσετε

Καλά καλά, ο Τατουλης είναι τελειωμένος, είτε είναι ο Μιχαλολιάκος είτε ο Λυκουρετζος είτε ο Μαραβέλιας είτε οποιος άλλος είναι!!!

Έγραψες απλά για να πεις την εξυπνάδα σου; Το άρθρο μιλαει για την Τατούλη ή τον Τατούλη; Στείλτο εσύ στον Μητσοτάκη που δεν είσαι κακοπροαίρετος

Κακοήθη , όταν στο αρθρο αναφέρεται ονομαστικά στην κ.Τατουλη πως συνέβαλε στο να ανέβουν τα ποσοστά της ΝΔ στην Πελοπόννησο και δεν αναφέρει τους υπόλοιπους υποψήφιους ούτε τον πρώην βουλευτή τον κ.Λυκουρεντζο ούτε τον ε ενέργεια βουλευτή τον κ Βλαση , το θεωρείς αυτό αντικειμενική δημοσιογραφία ; και μην ανυσηχεις αν δεν το πω αναφέρω εγώ στην ΝΔ θα το αναφέρει κάποιος άλλος , αν θέλει να λέγετε αντικειμενικός ο κ Μητσοτάκης θα πράξει οπως με τον κ Τραγάκη . Περιμένω να το δημοσιεύσετε

Ο κοσμος πρεπει ναδωσει ηχηρη απαντηση στον τατουλη και να τον στειλει σπιτι του.Αρκετα ψεματα απο δαυτον.Ας κυπνησουμε επιτελους.Εχουμε θεοποιησει τους ανυπαρκτους.Μην ξεχναμε τοτικακο εκανε σε ΝΔ και καραμανλη ο διεγραμμενος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.