Επέστρεψαν από την Κύπρο οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης

Επέστρεψαν από την Κύπρο οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης

Μάρτιος 08, 2018 - 21:02
0 σχόλια

Τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελο Γιαννακούρα επισκέφθηκαν, μετά την επιστροφή τους από την Κύπρο, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης. Ο κ. Γιαννακούρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει:

Μαθητές του 4ου Λυκείου Τρίπολης, στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης, πριν 4 χρόνια, του σχολείου τους με το Παγκύπριο Γυμνάσιο, στην οποία είχα την τύχη να συμμετέχω, βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Με την επιστροφή τους με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου, στην Τρίπολη, για να με ευχαριστήσουν για την προσφορά τριών βιβλίων με τίτλο "Η Αρκαδία των Μύθων", τα οποία, με τη σειρά τους, δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στον Μητροπολίτη Πάφου και στη Διεύθυνση του Παγκύπριου Γυμνασίου.
Παράλληλα μου έφεραν το "αντίδωρο" του Μητροπολίτη Πάφου.

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά για την επίσκεψή τους.

Είναι αξιέπαινη δε η πρωτοβουλία που ελήφθη για την αδελφοποίηση των δύο σχολείων,πριν 4 χρόνια, ενώ μέσα στον Απρίλιο επίκειται άλλη μία αδελφοποίηση σχολείων. Αυτή του 3ου Λυκείου Τρίπολης με το Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

Με τον τρόπο αυτό διατηρούνται και στην σύγχρονη εποχή οι δεσμοί της Κύπρου και της Αρκαδίας, που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή και πριν τον 12ο αιώνα και είναι εμφανείς στην λατρεία, στα ήθη, στα έθιμα, στα τοπωνύμια και κυρίως στην γλώσσα, στην επονομαζόμενη αρκαδοκυπριακή διάλεκτο. Δεσμοί που δεν αδυνάτισαν στο πέρασμα των χρόνων και με δράσεις, όπως οι αδελφοποιήσεις σχολείων που φέρνουν σε επαφή τη νέα γενιά των δύο περιοχών, παραμένουν ισχυροί και στις μέρες μας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.