Έπεσε ελικόπτερο στον Πόρο

Έπεσε ελικόπτερο στον Πόρο

Αύγουστος 20, 2019 - 16:23
0 σχόλια

Το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια.

Στο σημειο έχει σπεύσει το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός, καπετάνιος και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος.

Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στην περιοχή υπάρχει μπλακ άουτ. Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα μέσα ενημέρωσης, ανεπιβεβαίωτες σε κάθε περίπτωση, τρεις ήταν επιβάτες του ελικοπτέρου, μαζί με τον κυβερνήτη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι, θα παραλάμβανε ακόμα ένα άτομο από τον Γαλατά και στη συνέχεια θα πήγαινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, ο κυβερνήτης είναι Έλληνας και οι δύο επιβάτες αλλοδαποί.

Το σημείο στο οποίο έχει καταπέσει το ελικόπτερο έχει βάθος τρία - τέσσερα μέτρα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος του Γαλατά, δεν υπάρχει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο και τα ελικόπτερα των ιδιωτικών εταιριών προσγειώνονται και απογειώνονται με ευθύνη των εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι ιστοσελίδες, οι δύο επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν Ρώσοι.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκαν οι σοροί και των τριών επιβαινόντων.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.