Επεισόδια στην Αλβανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή

Επεισόδια στην Αλβανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή

Φεβρουάριος 17, 2019 - 14:02
1 σχόλια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες Σάββατο 16 Φεβρουαρίου έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο του Έντι Ράμα στην Αλβανία, όταν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διέσπασαν αστυνομικό κλοιό αφού εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες και άρχισαν να προσπαθούν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο των Τιράνων. Μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνηση, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ράμα, φύγε!».

Ακολούθως, παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο του κτιρίου. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα από ψηλά, και οι διαδηλωτές με σιδερένιες ράβδους προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες.

Ο Ράμα αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του.

Κατηγορώντας τον Ράμα για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.

Φωτογραφία: EUROKINISSI


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.