Επανεξέταση της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα Επιμελητήρια

Επανεξέταση της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα Επιμελητήρια

Σεπτέμβριος 02, 2014 - 20:30
2 σχόλια

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο συνάντησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια, του Υφυπουργού κου Κωνσταντινόπουλου και αντιπροσωπείας  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια.

- Μετά και τη δημόσια παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Ε.Ε.Α. μέσω της επιτυχημένης ημερίδας που συν-διοργανώθηκε για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων και τις καταστροφικές συνέπειες της άρσης της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Δένδιας αποφάσισε να συσταθεί μικτή επιτροπή μεταξύ παραγόντων του Υπουργείου και εκπροσώπων των επιμελητηρίων, ώστε μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις για τη βιωσιμότητα τους.

- Οι δύο προτάσεις που πρόκειται να εξεταστούν είναι: Η πρώτη πρόταση (Επιμελητήριο Αρκαδίας) για παράταση εφαρμογής της μη υποχρεωτικής εγγραφής με ταυτόχρονη έναρξη άμεσων μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση των Επιμελητηρίων και την δημιουργία ενός αξιόπιστου φορέα ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων και η δεύτερη πρόταση για παράταση εφαρμογής της μη υποχρεωτικής εγγραφής με ταυτόχρονη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα προβλέπει την ανταποδοτικότητα του ΓΕΜΗ.

- Η εξέλιξη αυτή δείχνει τις θετικές συνέπειες της ενότητας των Επιμελητηρίων που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Η λειτουργία τους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την υγιή επιχειρηματικότητα και την αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας.

- Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση των εργασιών και της προσφοράς των υπηρεσιών και των 59 επιμελητηρίων της χώρας για μια «επόμενη μέρα»  που θα διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες επιχειρηματικότητας σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την συμβολή του  στην εξέλιξη αυτή και για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στον Επιμελητηριακό θεσμό και στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Δελτίο Τύπου

 

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Oλοι μαζί να παλέψουμε να συνεχίσετε να μας πληρώνετε για το καλό σας βρε κουτά!!!

Για ποιο λόγο ο καθένας που θέλει να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα να υποχρεωμένος να πληρώσει ΚΑΙ την ταρίφα του Επιμελητηρίου; Μην συνδέουμε στο μυαλό μας την φράση "επιχειρηματική δραστηριότητα" με μεγάλους τζίρους κλπ. Επιχειρηματική δραστηριότητα είναι και να φτιάχνεις εφαρμογές για να πουλάς στο internet(πχ μέσω του android) ή να έχεις μια μικρή ιδέα που ενδεχομένως να μην περπατήσει. Γιατί να πρέπει να έχεις τόσο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις(ή να το δανειστείς). Αν είναι εύκολο το επιχειρείν τότε αυξάνουν και αυτοί που θα επιχειρήσουν. Οπότε αυξάνουν και τα ποσοστά αυτών που θα πετύχουν και θα βγάζουν λεφτά για να ζουν και θα χρειάζεται να παίρνουν επιδόματα. Θα μειωθεί και η ανεργία αλλά και θα κινείται και χρήμα. Η εγγραφή θα πρέπει να είναι δωρεάν. Και όταν το μέλος κάνει τζίρο σε ένα χρόνο πάνω από ένα Χ ποσό (πχ 15.000) τότε να πληρώνει μια συνδρομή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.