Επανένωση ή ανανέωση στο ΠαΣοΚ;

Επανένωση ή ανανέωση στο ΠαΣοΚ;

Μάιος 26, 2015 - 14:07
0 σχόλια

Με το βλέμμα στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Ιουνίου, οι εξελίξεις στο ΠαΣοΚ τις επόμενες ημέρες αναμένονται καταιγιστικές. Κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη νίκη τους, ωστόσο η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως ρευστή, και μάλιστα με τα ποσοστά του κόμματος να κατρακυλούν σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Φαβορί στην κούρσα της διαδοχής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έλεγαν τα προγνωστικά πριν από λίγους μήνες, όταν ο βουλευτής Αρκαδίας ξελάσπωσε το Κίνημα ανεβάζοντας σημαντικά τα ποσοστά του στην Αρκαδία. Από τότε, και με δεδομένη την εκπεφρασμένη βούληση στο κόμμα για έναν νέο στην ηλικία πρόεδρο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είδε την υποστήριξη στο πρόσωπό του να αυξάνεται μέσα στο ΠαΣοΚ και ο ίδιος ενδεχομένως να θεωρεί την εκλογή του δεδομένη.

Ωστόσο, το παλαιό ΠαΣοΚ μοιάζει να είναι εδώ...

Όχι, δεν αναφερόμαστε στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος πριν από μια-δυο εβδομάδες δήλωσε την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα. Ο λόγος για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει σταθερούς υποστηρικτές, όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Μανώλης Όθωνας κ.ά. γνωστοί «γεννηματικοί», αλλά και πολλά στελέχη του μέχρι τούδε «βενιζελικού» μπλοκ. Μεταξύ αυτών, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γραμματέας της Νεολαίας Παύλος Χρηστίδης, η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Κώστας Πανταζής κ.ά.

Όπως έχει δηλώσει η ίδια, επιθυμεί την επανένωση του ΠαΣοΚ. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει και την «οξυγονοκόλληση» των αποσχισθέντων, δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου. Στο ΠαΣοΚ οι περισσότεροι δεν θέλουν ούτε να φανταστούν το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιωργάκη στο πατρικό κόμμα, αν και πολλοί επιθυμούν την επανένωση του πάλαι ποτέ Κινήματος.

Έτσι, και δίχως να έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο Κώστας Σκανδαλίδης ακόμα, φαίνεται ότι διαμορφώνονται δύο πυρήνες στο ΠαΣοΚ: εκείνος της ένωσης και ο άλλος της ανανέωσης. Αφενός ο πυρήνας της κυρίας Γεννηματά και αφετέρου ο άλλος, που επιθυμεί έναν νέο πρόεδρο και μια ανανεωτική χροιά, και που ίσως θα μαζέψει δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ και κόσμο από παντού, γενικώς.

Βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κηρυχθεί άγονη η εκλογή. Κοντός ψαλμός και ίδωμεν...


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.