Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Οκτώβριος 15, 2018 - 20:42
13 σχόλια

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έτοιμη η Περιφέρεια να προκηρύξει το έργο ΣΔΙΤ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου»

«Αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και είμαστε απόλυτα συνεπείς και σοβαροί στις ενέργειές μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναδάκη, συμφωνήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια να κάνει τον έργο ΣΔΙΤ για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή προετοιμάζει παράλληλα το φάκελο ένταξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco. Σημείωσε ωστόσο ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δυσκολέψει την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και για το λόγο αυτό πρώτα θα εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία της γραμμής και μετά θα υποβληθεί ο φάκελος στην Unesco. 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Αυτός που έκλεισε την σιδηροδρομική γραμμή τόσο Πελοποννήσου όσο και της Δυτικής Μακεδονίας, γκρέμισε πολλά ΟΝΕΙΡΑ. Εκτελούσε εντολές? Ποιων? Και γιατί?

23:09 εμεις δουλευουμε 3 χρονια τωρα .Φορτωνουμε τα αεροπλανα της FEDEX ,DHL,και της Alitalia cargo που εχει εδρα την Tripolitsa international cargo airport

Μεγάλη εξυπηρέτηση για τους αλλοδαπούς κοσμοναύτες... τώρα από το αεροδρόμιο τσουυυυυυπ στον διαστημικό σταθμό για την απογείωση

Μέχρι τις εκλογές θα έχει και λιμάνι η Τρίπολη. Πάντα προσφορά της Περιφέρειας...Προκαλεί εφιάλτες ο Νίκας...

Η αχαριστια δεν εχει ορια κυριοι ! Γιατι δεν εκανε σημαντικες ενεργειες για το αεροδρομιο.... η προκειται για φαντασιοπληξια η διαστημικη πυλη .Ο Περιφερειαρχης υπηρξε ρηξικελευθος ως εκει που οι αρμοδιοτητες του θεσμικα φτανουν . Καποιοι αλλοι δεν ηθελαν . Οι κυβερνησεις απο το 2010 εως σημερα .....

αφήσαμε το αεροδρόμιο και πιάσαμε το τραίνο! Δεν λέω ο σιδηρόδρομος είναι συνυφασμένος με το πολιτισμό ενός τόπου, αλλά όταν δεν έχεις τι να κάνεις τα σκουπίδια τι να σου κάνει ο σιδηρόδρομος!!!!!

Μα φυσικα θα τον φτιαξει... πως θα φερνει η παρνωνας τους μεταναστες...... ε πετρο;

Καλή προεκλογική περίοδο να έχουμε με πολλές υποσχέσεις. Σε λίγο καιρό θα κλέψουν και τις ράγες οι ημεδαποί.

Μεγαλη διευκρινηση = Εννοειτε προφανως την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑΣ . Καμια σχεση δεν εχει η Περιφερεια με το προγραμμα που πηρε ο Παρνωνας για τους μεταναστες . Ειναι του Δημου ΤΡΙΠΟΛΗΣ .

O Νικας δηλωσε οτι ο Σαμαράς αντιμετώπισε επιτυχώς τις προσφυγικές ροες ...με την Αμυγδαλεζα ο Τατουλης τι πιστευει για αυτό?

@23.36 πως αντιμετώπισε τις προσφυγικές ροές με Ε.Ε. & Δ.Ν.Τ. & Μνημόνια; Δεν ξέχασα το περίφημο "στα τέσσερα" .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.