Επανακυκλοφορεί το Nokia 3310

Επανακυκλοφορεί το Nokia 3310

Μάρτιος 05, 2017 - 09:22
0 σχόλια

Στη διεθνή έκθεση MWC, που φέτος έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, ο νέος ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος ΝΟΚΙΑ παρουσίασε τη νέα έκδοση του θρυλικού –τόσο σε πωλήσεις όσο και σε χαρακτηριστικά– Nokia 3310. Είναι η πρώτη φορά, μετά την πώληση της ΝΟΚΙΑ από τη Microsoft, που εμφανίζονται καινούργιες συσκευές με την επωνυμία ΝΟΚΙΑ, αν και ο πραγματικός κατασκευαστής είναι η HMD Global. Παρά την παρουσίαση και νέων Nokia smartphones με λειτουργικό Android, το ενδιαφέρον μονοπώλησε το ανανεωμένο Nokia 3310, το οποίο μάλιστα δεν είναι smartphone αλλά μάλλον ένα απλό τηλέφωνο, που όμως παρέχει πολύ μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και το κλασσικό παιχνίδι …φιδάκι, όπως και ο προκάτοχός του πριν από 17 χρόνια! 

Η αναπάντεχη αυτή θετική ανταπόκριση για μια συσκευή «παλαιού» τύπου (feature phone) χωρίς τα σούπερ σύγχρονα χαρακτηριστικά, και μάλιστα εις βάρος των υπολοίπων smartphones που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην έκθεση, γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο τελικά οι εταιρείες αντιλαμβάνονται και αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες των πελατών τους ή απλώς έχουν προ πολλού οδηγηθεί σε ένα ανταγωνιστικό ράλι άνευ ουσίας, που τις έχει μοιραία οδηγήσει στο κορεσμό όσον αφορά τόσο στις τεχνικές όσο και στις σχεδιαστικές καινοτομίες. 
Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν smartphones με απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία όμως δεν λειτουργούν σωστά ως …τηλέφωνα!, θέλουν πολύωρη καθημερινή φόρτιση, δεν χωράνε σε καμία τσέπη ή είναι απλώς υπερτιμημένα λόγω χαρακτηριστικών που δεν έχουν πραγματική αξία, όπως για παράδειγμα οι κυρτές άκρες στην οθόνη. Ακόμα χειρότερα, οι πανάκριβες αυτές συσκευές υπερθερμαίνονται ή εκρήγνυνται! Στην αντίπερα όχθη, τα φθηνά smartphones (80 – 180 ευρώ) παρέχουν μια κακή εμπειρία χρήσης, κυρίως λόγω της κακής υλοποίησης του Android. 

Ως αποτέλεσμα, και κρίνοντας από τις πρώτες αντιδράσεις, φαίνεται πως τα κριτήρια των  χρηστών (με εξαίρεση ίσως τις μικρότερες ηλικίες) έχουν μετατοπιστεί και εστιάζουν σε ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, όπως η καλή κατασκευή, ο μικρός όγκος, η μεγάλη διάρκεια μπαταρίας κ.λπ. Αν αυτά συνδυαστούν και με μια πολύ καλή τιμή, τότε προβλέπεται το νέο Nokia 3310 να πουλήσει σαν ζεστό, φρέσκο ψωμί.

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.