Επαγγελματική Κατάρτιση Αποφοίτων ΙΕΚ Τρίπολης (vid)

Επαγγελματική Κατάρτιση Αποφοίτων ΙΕΚ Τρίπολης (vid)

Μάιος 25, 2016 - 11:40
0 σχόλια

Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής  Επαγγελματικής Κατάρτισης  αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2016.

Ο διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Γιάννης Κατσίρης μίλησε για την διαδικασία υποβολής της αίτησης αλλά και για τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν για τους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ της Αρκαδία όσο και στην συμμετοχή τους στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά αφού οι περισσότερες ειδικότητες είναι σύγχρονες και βασισμένες στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ μπορεί ο νέος και η νέα να σπουδάσει στον τόπο κατοικίας του, χωρίς επιβάρυνση του οικογενειακού προγραμματισμού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.),  ανακοινώνει  την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τις  Πανελλαδικές Εξετάσεις  Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων  Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2016.

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτωνΙ.Ε.Κ. όλων των Ειδικοτήτων διεξάγονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της αριθμ. 2944/2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.Ε.Κ. Β ́ 1098/30.04.2014),

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ –ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ -ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Α. Δικαίωμα συμμετοχής -Χρόνος –Τόπος Υποβολής Αιτήσεων και Δικαιολογητικών:

1.Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής

Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. έχουνοι απόφοιτοι παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ. (πριν τον Ν. 4186/2013), οι οποίοι έλαβαν την προβλεπόμενη Βεβαίωση ΕπαγγελματικήςΚατάρτισης (Β.Ε.Κ.)

2. Ως απόφοιτοι του «παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ.» νοούνται όσοι ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την  φοίτησή τους στο Ι.Ε.Κ. του Ν. 20 09/1992, συνολικής διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων, το  οποίο καταργήθηκε με τη θέσπιση του Ν. 4186/2013.

Οι παραπάνω απόφοιτοι Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. όλης της χώρας, από 20.05.2016υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον ιστότοποτου Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και την καταθέτουν σε έντυπη μορφή μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, ως εξής:

Από 20.05.2016 έως και 31.05.2016, όλοι οι ανωτέρω απόφοιτοι  των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. της

χώρας, των Ι.Ε.Κ. άλλων Υπουργείων ή Οργανισμών ή Ν.Π.Δ.Δ., των Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., καθώς και οι απόφοιτοι των τμημάτων «Στελεχών τουριστικών γραφείων» και«Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας», διετούς διάρκειας του Ο.Τ.Ε.Κ., που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971, αποστέλλουν σε κλειστό φάκελο την Αίτηση σε έντυπη μορφή υπογεγραμμένη και τα Δικαιολογητικά τους,στην έδρα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41 -

Τ.Κ. 142 34 Νέα Ιωνία Αττικής)  με τους εξής τρόπους:

·Μέσω ταχυδρομείου με την ένδειξη «συστημένο», υπό την προϋπόθεση ότι ο κλειστός φάκελος θα φέρει σφραγίδα ταχυδρομείου με καταληκτική ημερομηνία την 31η 05/2016

·Μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier) με αποστολή έως την31η/05/2016στις 15:30.

Ειδικότερα:

Α: για τη συμμετοχή στο  Θεωρητικό Μέρος:

1)  πενήντα ευρώ (50,00 €) για τη γραπτή εξέταση

και 2) πενήντα  ευρώ (50,00 €) για την προφορικήεξέταση.

Β) για τη συμμετοχή  στο  Πρακτικό Μέρος :

 πενήντα ευρώ (50,00 €) ανάκατηγορία οχήματος (A, B, C, D, CE)

(Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 125/540044

-94, ΙΒΑΝ GR89 0110 1250 0000 1255 4004 494).

Ειδικά οι απόφοιτοι Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., οι οποίοι περάτωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους και  κατέστησαν δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.), η οποία δεν έχει  ακόμη θεωρηθεί αρμοδίως από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της υπογεγραμμένης Β.Ε.Κ. που έχει χορηγηθεί από το  Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής τους και Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι:  «αντίγραφο της θεωρημένης Β.Ε.Κ. θα προσκομιστεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με επιμέλειά μου  πριν τη χορήγ ηση της «Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης  αποφοίτων Ι.Ε.Κ.» και του τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να παραλάβω την ως άνω Βεβαίωση Πιστοποίησης και τον τίτλο  επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Διαδικασία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης

Από τις 20.5.2016,ξεκινά η διαδικασία υποβολής της Ηλεκτρονικής Αίτησης.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.