Επαγγελματίες Τ.Σεχιώτη: Βάζουν κάδους χωρίς να προβλέπεται από την μελέτη πεζοδρόμησης (photos&video)

Επαγγελματίες Τ.Σεχιώτη: Βάζουν κάδους χωρίς να προβλέπεται από την μελέτη πεζοδρόμησης (photos&video)

Δεκέμβριος 14, 2012 - 12:23
20 σχόλια

Έντονες διαμαρτυρίες για τους υπόγειους κάδους στην αρχή της Τάσου Σεχιώτη στην Τρίπολη- Ζητούν την απόφαση του ΔΣ οι επαγγελματίες και δεν τους την δίνουν- θα φτάσουν μέχρι τέλους για να μην τοποθετηθούν οι κάδοι δίπλα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες επαγγελματιών της Τρίπολης και συγκεκριμένα της οδού Τάσου Σεχιώτη (στην αρχή της) για την απόφαση του δήμου Τρίπολης να τοποθετήσει υπόγειους κάδους.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το θέμα ήλθε ως εκτός ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι επαγγελματίες και παρευρεθούν στη συνεδρίαση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν ενστάσεις και επισημάνσεις από Δημοτικούς Συμβούλους όπως ο Κώστας Γεωργακόπουλος για το γεγονός ότι στο σχεδιασμό δεν ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο δήμαρχος στο ΔΣ είχε πει ότι θα μπουν εκεί γιατί δίπλα στην Εθνική Τράπεζα υπάρχουν ηλεκτροφόρα καλώδια και δεν μπορούν να μπουν εκεί οι κάδοι, που είναι υπόγειοι.

Σήμερα το πρωί πήγαν υπάλληλοι του δήμου και ο εργολάβος για να σημειώσει πού θα μπουν οι κάδοι με αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι επαγγελματίες,αφού όπως μας λένε, η απόφαση εκτελείται με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς να έχει δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενώ δεν έλαβαν υπόψη τους τις ενστάσεις τους. Επίσης κάνουν λόγο για αδιαφορία από πλευράς δημοτικής αρχής, αφού όπως δηλώνουν, ζήτησαν τον αριθμό πρωτοκόλλου της απόφασης και δεν τους τον δίνουν. Μάλιστα έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο για το όλο θέμα.

Επισημαίνουν πως δεν μπορεί να γίνει τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο σημείο, αφού δεν υπάρχει κάποια τέτοια πρόβλεψη από την μελέτη πεζοδρόμησης, ενώ θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στα καταστήματα που είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος... Μάλιστα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στην πληρωμή του εργολάβου, λόγω της απουσίας πρόβλεψης των κάδων στα συγκεκριμένα σημεία.

Οι επαγγελματίες έχουν διαμαρτυρηθεί και για άλλα θέματα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή εγγράφως και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους και τον αγώνα τους για να μην τοποθετηθούν οι κάδοι εκεί.

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/qUyX_w5TP9w


20 Σχόλια

Συνήθως η μεσολάβηση του μεσίτη αποσιωπάται. Μπράβο αν άλλαξαν τα πράγματα.

Τελικά θα είμαστε πάντα οι αιώνιοι Ελληνες. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και όχι η δικιά μας. Δεν καταλαβαίνω κάπου πρέπει να μπουν και αυτοί οι κάδοι, εαν ο καθένας τους διώχνει μπροστά από το μαγαζί του , τότε δεν πρόκειται να μπουν πουθενά. Και τότε οι ίδιοι που φωνάζουν τώρα θα βγουν και θα φωνάξουν ότι δεν έχουν που να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Αλλωστε οι κάδοι θα είναι υπόγειοι, και εάν είναι σαν αυτούς που είναι και στην πλατεία Πετρινού κάθε άλλο παρά προσβάλουν την αισθητική του περαστικού ή του καταστηματάρχη. Μιλάνε δε για την ταχύτητα που γίνονται τα έργα. Εδώ περιμέναμε τόσα χρόνια να δούμε αυτήν την πόλη να αλλάζει και τώρα που κάτι ξεκίνησε να γίνεται θέλουμε να το σταματήσουμε? Να γίνεται δηλ. ένα έργο κάθε 10 χρόνια?

Ο Αντιδήμαρχος κος. Σαββάκης έκανε πρόταση για "Μερικό Αποχαρακτηρισμό του Κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης" και η επιτροπή ποιότητας ζωης του Δήμου Τρίπολης την ψίφησε ομόφωνα. Έπειτα, η απόφαση αναρτήθηκε στο Διαύγεια με αριθμό ΑΔΑ: Β4Μ4ΩΗΡ-ΓΟΠ. Η συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Τρίπολης, εφόσον είναι νόμιμη, γιατί δεν αναρτήθηκε στο Διαύγεια ;;; 1ον. Μήπως η συγκεκριμένη γειτονιά δεν είναι κάποιου Αντιδημάρχου; 2ον. Μήπως ξέχασε να την αναρτήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος; Πάντως γενιούνται πολλά ερωτήματα...και δεν βλέπω κανέναν αρμόδιο να παίρνει θέση !!!

Προς τον Anonymous Παρ, 14 Δεκ 2012 - 15:36 Φίλε, επειδή μας λες για την κατσίκα του γείτονα και για την ταχύτητα των έργων έχω να σου πω, α) Οι κάδοι υπάρχουν ήδη, εδώ και χρόνια δίπλα από την Εθνική Τράπεζα που δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν ενοχλούν κανέναν. Γιατί να μεταφερθούν μπροστά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. β) Όσον αφορά για την ταχύτητα που γίνονται τα έργα, και εγώ θέλω να γίνουν γρήγορα και μπράβο στον Δήμαρχο και εύχομαι να τα τελειώσει το ταχύτερο δυνατον. Με το να ληφθεί απόφαση εκτός ημερήσιας διάταξης και να μην δημοσιευθεί στο Διαύγεια αυτό δεν σε βάζει σε σκέψεις?

Στην ίδια γειτονιά που σήμερα διαμαρτύρονται οι περίοικοι δεν καταστράφηκαν από κάποιους οι βυθιζόμενες κολώνες λίγες μέρες πρίν;

Δηλαδή οι κάδοι (που είναι μάλιστα υπόγειοι) να μπουν μπροστά στην τράπεζα ή σε μαγαζί όχι υγιειονομικού ενδιαφέροντος, για να ρίχνουν το μεγάλο όγκο σκουπιδιών τους τα καταστήματα .... υγιειονομικού ενδιαφέροντος!!!

Πιστεύω ότι οι υπόγειοι κάδοι θα είναι όπως στην Πλατεία Πετρινού, που έχουν γίνει ισόγειοι, αφού όλα τα σκουπίδια είναι απ' έξω !

Ισως να είναι οι μόνοι κάδοι στην πόλη μας που θέλουν να τους βάλουν μπροστά σε είσοδο καταστήματος ! Στην Εθνική Τράπεζα είναι δίπλα και προς τα πίσω, στην πλατεια Πετρινού είναι στη μέση, στο Μαλιαροπούλιο είναι από πίσω. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει ο Δήμος να πάρει απόφαση, την επόμενη φορά που θα τεθεί θέμα για τους κάδους, να τους βάλει μέσα σε κάποιο κατάστημα ! Και στην περίπτωση που το κατάστημα θα είναι ξενοίκιαστο λόγω της οικονομικής κρίσης, θα πεί ότι τους έβαλε επειδή ήταν ξενοίκιαστο ΧΑΧΑΧΑΧΑ !

Ρε παιδιά, αφού είναι νόμιμο και λογικό να τοποθετηθούν οι κάδοι σε αυτό το σημείο, γιατί ο κος. Καρλής δεν καλεί την ΑΡΚΑΔΙΚΗ T.V & ARCADIA PORTAL και να τους τοποθετήσει μπροστά στις κάμερες όπως έκανε και με τα κολωνάκια στον πεζόδρομο Δεληγιάννη, όπως έγινε με την τοποθέτηση των δένδρων στην Πλατεία Πετρινού, όπως έγινε και κατά την διάρκεια της πεζοδρόμησης κ.α Ποιο είναι το πρόβλημα ?

Σήμερα το πρωί ο κύριος Καρλής (συνοδευόμενος από καποιον συγγενή του δημάρχου) περνούσε μπροστά απο το σημείο! Του εκαναν παραπονα και όση ώρα μιλούσε εμπαιναν παρανομα αυτοκίνητα, μηχανάκια!! ΑΝΕΤΟΙ!!!! δίπλα στο ένα μέτρο τρείς αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ! δεν είχα κινητό να τον βγάλω φωτογραφία να τον καμαρωσουμε!!!!!! ΑΠΡΑΓΟΣ!! ελπίζω το πόρταλ μην μου κόψει το σχόλιο...σαββατο μεσημέρι τον είδαν και άλλοι!!!!

Εγώ λέω να μη βάλλουν καθόλου κάδους. Έτσι κι αλλιώς όπου βρει ο καθένας πετάει. Φάτε τα τα σκουπίδια σας. Δε ντεπόμαστε λιγάκι.

Μπράβο στους portαλάδες που ανέβασαν τέτοιο θέμα!Αλλά βρε portαλάδες το θέμα με τα περισσότερα σχόλια το έχετε βάλει 3ο.Βάλτε το 1ο για να ξυπνήσει ο κόσμος!!!

Συγγνώμη αλλά ενοχλούν ΚΑΙ οι βυθιζόμενοι κάδοι; Τους έχουν δει στην πλατεία Πετρινού; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;;; ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ...

Απάντηση στον "Τα ίδια και τα ίδια" Σάβ, 15 Δεκ 2012 - 22:05 Οι βυθιζόμενοι κάδοι ενοχλούν γιατί ακριβώς θα είναι όπως στην Πλατεία Πετρινού που είναι όλα τα σκουπίδια απ' έξω, αλλά φαίνεται ότι σχολιάζεις χωρίς να έχεις περάσει πρόσφατα από την Πλατεία Πετρινού ή εξυπηρετείς κάποιες σκοπιμότητες. Όπως και να έχει, καλό θα είναι κατά την τοποθέτηση των κάδων, οι αρμόδιοι να καλέσουν να είναι παρόν το Arcadia Portal που μόνο αυτό έχει τα @@@ και δημοσίευσε ένα τετοιο θέμα ! Συμβουλή : Αφού σου αρέσουν τόσο πολύ οι κάδοι, κάνε αίτηση να μεταφερθούν μπροστά από το σπίτι σου...πίστεψε με, θα γίνει δεκτή !

Πες τα ρε μεγάλε ! Τι μας λέει ο " ίδια και τα ίδια " που ζεί; Δε βλέπω κανένα αρμόδιο να απαντάει ....

οι καδοι όπου μπούν θα εξυπηρετουν την γειτονιά, στο δικό τους χερι ειναι να διατηρούνται καθαροί και να ειναι τα σκουπίδια μέσα, διαμαρτύρονται επειδή γνωρίζουν ότι θα συμπεριφερθούν οιίδιοι ως άξεστοι και απολίτιστοι στο μέλλον? δεν νομιζω να ξεκινάει κανένας απο τον Αγιοδημήτρη και να πεταει εκει σκουπίδια. τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι στην πλειοψηφία αυτα που δημιουργούν τα προβλήματα σε όλους τους κάδους, όταν τα σκουπίδια τους είναι μπροστά σε άλλα μαγαζιά δεν ενοχλούν στα δικά τους ενοχλούν? και μετα συζηταμε για την καταντια της Ελλαδας... σε καταντια ειναι οι Ελληνες με την κω....ονοοτροπία τους εν έτη 2012...

μπορούμε να μάθουμε γιατί ο κύριος καρλής και ο δήμαρχος συνυπεύθυνος, πάνε να παραβιάσουν την μελέτη που έχει γίνει, και γιατί πάνε στο συγκεκριμένο σημείο να κάνουν τέτοιες αλλαγές; Τι πειράζουν οι κάδοι να παραμείνουν δίπλα από την Εθνική Τράπεζα που δεν είνα και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Για ψάξτε να μας πείτε και εμάς...

οι φοίνικες δεν υπήρχαν στο μακετο, οι υπόγειοι καδοι υπάρχουν; υ.γ. ο Καρλής γιατί κ πως εμπλέκεται; παλι οι πραγματικά υπεύθυνοι στο απυρόβλητο;

Από την πλατεία Πετρινού περνάω κάθε ημέρα και βλέπω άψογους κάδους που τους έχουν γεμίσει σκουπίδια οι γύρω καταστηματάρχες. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος άλλος τα σκουπίδια που βγαίνουν στους κάδους είναι σκουπίδια των γύρω κατοίκων/καταστημάτων. Στο χέρι σας είναι να είναι οι κάδοι όπως στην αρχή. Εμφανισιακά πάντως οι κάδοι της Πετρινού είναι καταπληκτικοί. Μόνο κάδους δεν θυμίζουν. Αυτό είναι και το σκεπτικό τους άλλωστε. Για αυτό είναι βυθιζόμενοι και έχουν και αυτή την εμφάνιση στο πάνω μέρος. Για να μην ενοχλούν. Και τέλος ξεκολλάτε από τις σκοπιμότητες. Όποιος διαφωνεί με κάποιον δεν σημαίνει ότι έχει κάποια σκοπιμότητα. Οι σκοπιμότητες είναι αλλού. Σε εκείνους που ξήλωσαν τα κολονάκια ας πούμε. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και αλλού. Σκοπιμότητα και ΒΛΑΧΕΙΑ.

ΒΛΑΧΙΑ ...διόρθωση