Επαφές Τσιρώνη με αγροτοκτηνοτρόφους στο Λεωνίδιο (pics)

Επαφές Τσιρώνη με αγροτοκτηνοτρόφους στο Λεωνίδιο (pics)

Ιούλιος 15, 2017 - 20:03
0 σχόλια

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Λεωνίδιο για το φεστιβάλ Μελιτζάzz, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, επισκέφτηκε αγροτικές καλλιέργειες καθώς και το συσκευαστηρίου του Συνεταιρισμού Αγροτοκτηνοτρόφων Λεωνιδίου "ο Άγιος Λεωνίδας", συνοδευόμενος από την κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πελοπόννησος Οικολογική.  

Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός είχε  την ευκαιρία να  ξεναγηθεί σε γεωργική μονάδα  στον κάμπο του Λεωνιδίου που χρησιμοποιεί αποξηραμένα θρυμματισμένα κλαδιά ως μέσω θέρμανσης για  τα θερμοκήπιά της. 
Ο ιδιοκτήτης της γεωργικής μονάδας και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγροτοκτηνοτρόφων Λεωνιδίου κος Ηλίας Πουτσελάς περιέγραψε την διαδικασία συλλογής, τεμαχισμού, αποξήρανσης και καύσης των υπολειμμάτων από αγροτικές καλλιέργειες. Με την διαδικασία αυτή τα αντί να καίγονται τα κλαριά ή  άλλα υπολείμματα από φυτικές καλλιέργειες χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη. Εφαρμόζεται  δηλαδή η λεγόμενη κυκλική οικονομία που σημαίνει ότι τα απόβλητα - σκουπίδια χρησιμοποιούνται όχι ως ένα προϊόν στο τέλος της διάρκειας ζωής του αλλά ως μια ενδιάμεση πρώτη ύλη για την παραγωγή ενός άλλου αγαθού. 
Με τον τρόπο αυτό ο  παραγωγός

έχει μεγάλο οικονομικό όφελος αφού δεν χρησιμοποιεί καθόλου πετρέλαιο για  την λειτουργία του καυστήρα θέρμανσης των θερμοκηπίων του
συμβάλει σημαντικά  στην μείωση των ρύπων από την καύση των κλαδιών που θα γίνονταν ανεξέλεγκτα στα χωράφια
συμβάλει σημαντικά  στον καθαρισμό των αγροτεμαχίων με  πολύ χαμηλό κόστος. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο συσκευαστήριο του συνεταιρισμού όπου ο πρόεδρος  κος Πουτσελάς Ηλίας και ο εξωτερικός συνεργάτης του συνεταιρισμού αφού ενημέρωσαν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του συνεταιρισμού. Επιπλέον  συζήτησαν για  τα σχέδια επέκτασης των εγκαταστάσεων προκειμένου ο Συνεταιρισμός να γίνει πιο εξωστρεφής και η  διακίνηση των αγροτικών προϊόντων του Λεωνιδίου να γίνονται μέσω του συσκευαστηρίου προκείμενου αυτά να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Πηγή: leonidion.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.