Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ΙΜ Γοργοεπηκόου Νεστάνης (pics)

Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ΙΜ Γοργοεπηκόου Νεστάνης (pics)

Σεπτέμβριος 16, 2019 - 14:31
0 σχόλια

Με κάθε Λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα 13-9-2019 η Ακολουθία του Εσπερινού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ,με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ.Αλεξάνδρου,ο Θεοφιέλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος πλαισιωμένος από του Πατέρες της Ιεράς Μονής τον Ηγούμενο πάτερ Νεκτάριο και τον Πάτερ Παύλο. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη του κ.κ Θεοκλήτου με τον τίτλο Επισκόπου Τεγέας. Πλήθος προσκυνητών ανηφόρησαν στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν του Τίμιο Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου . Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ψάλθηκαν οι χαιρετισμοί της Εορτής από του ιεροψάλτες και οι Στάσεις από τον Θεοφιλέστο και τους Πατέρες της Μονής.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της ημέρας της Εορτής ,ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Αλέξανδρο ,τον Ηγούμενο της Μονής και ευλόγησε τους προσκυνητές τονίζοντας ιδιαίτερα τη δύναμη του Σταυρού.Στην αντιφώνησή του ο Ηγούμενος πάτερ Νεκτάριος ευχήθηκε τα Έτη του να είναι πολλά και μαζι με το εκκλησίασμα αναφώνησε Άξιος .

Κείμενο :Τάκης Μπόκος

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.