Eορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγία Σοφία (pics)

Eορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγία Σοφία (pics)

Απρίλιος 15, 2018 - 18:30
0 σχόλια

Οι μέλισσες βούιζαν μονότονα απ΄το πρωί επάνω στα πεύκα. Tα κάθε λογής μικροπούλια, τιτίβιζαν χαρούμενα ψάχνοντας το ταίρι τους στα χαμόκλαδα, γύρω απ’ το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Και ο λαμπερός ήλιος που έδινε χαρούμενη διάθεση στα πρόσωπα των προσκυνητών, έκανε πιο ζωηρά τα ανοιξιάτικα χρώματα της πλάσης. Τις πράσινες πευκοβελόνες, το ροζ άνθος της μαμουκαλιάς, το κίτρινο του σπάρτου και το λευκό του ρεικιού, των κρίνων και της μπουρτζιάς.

Μέσα στο παραπάνω Ανοιξιάτικο σκηνικό, εορτάστηκε εφέτος η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό μας,  με τη συμμετοχή κυρίως ντόπιων και απόδημων ΑγιαΣοφιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους άφησαν τη λαμπάδα της Ανάστασης να καεί στο εκκλησάκι, όπως επιτάσσει το έθιμο, δεκάδες χρόνια τώρα.

Η τέρψη, που προκάλεσε στους προσκυνητές το πολύχρωμο Ανοιξιάτικο πρωινό, συνεχίστηκε και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην αίθουσα των συνεστιάσεων. Εκεί το κρασάκι και το ψητό, μετά των λοιπών εδεσμάτων, που ετοίμασαν τα παιδιά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσέφεραν στους προσκυνητές σπάνιες στιγμές, γεμάτες χαρά,  συγκίνηση και ψυχική ευφορία.

Τελικά δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να βρει την ευτυχία. Χρόνια Πολλά.

6

1

2

3

4

5

7

8

9

10

11

12

13

14

Από το agiasofiablog.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.