Εορτή ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Ροεινό (pics)

Εορτή ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στο Ροεινό (pics)

Νοέμβριος 04, 2019 - 08:56
2 σχόλια

Ο χορευτικός σύλλογος Τρίπολης «Πολιτιστική Κληρονομιά», σε συνεργασία με το σύλλογο απανταχού Ροεινιωτών Αρκαδίας «Ο Άγιος Γεώργιος» και τον εξωραϊστικό σύλλογο Ροεινού «Ο Παν», εόρτασαν την Κυριακή 3/11/2019, την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Γεωργίου, στο πανέμορφο χωριό Ροεινό Αρκαδίας, με εκδήλωση, με θέμα τα ήθη και τα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή αυτή.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στη Βυζαντινή Εκκλησία του 12ου αιώνα, του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησαν έθιμα που σχετίζονται με τον Άη-Γιώργη το Γαλατά (σαρακατσανέϊκο έθιμο) και τον Άη-Γιώργη το Μεθυστή.

Φωτογραφίες Πολιτιστική Κληρονιμιά


2 Σχόλια

Πολυ ωραια εκδηλωση. . . Πολλα συγχαρητηρια στην πολιτιστικη κληρονομια σε συνεργασια με τους συλλογους του ροεινου για την πρωτοβουλια να γιορτασουν τον Αγιο Γερωργιο. . . Μας εκαναν υπερηφανους για τα ηθη και τα εθιμα του τοπου μας

Κρυφοσαρακατσαναίοι του Ροεινού... Συγχαρητήρια σε όλους.... οι Σαρακατσαναίοι κατακτούν την Αρκαδία.... Μπράβο που υπερασπίζεστε την καταγωγή σας...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.