Εορτή Αγίου Αρτεμίου του Προστάτη της Αστυνομίας στην Τρίπολη (photos+video)

Εορτή Αγίου Αρτεμίου του Προστάτη της Αστυνομίας στην Τρίπολη (photos+video)

Οκτώβριος 20, 2014 - 12:23
0 σχόλια

Tη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 οι Αστυνομικοί της Αρκαδίας όπως και ολόκληρης της Ελλάδος, τίμησαν με θρησκευτική κατάνυξη  και λαμπρότητα την μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου.

Ο Άγιος στις ημέρες του, εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.

Η πίστη του, η γενναιότητά του και η θαρραλέα αντίστασή του απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το     μαρτυρικό        του   θάνατο.

Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας φωτεινό παράδειγμα τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο, μάχεται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την ασφάλεια του πολίτη.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, εορτάστηκε με κάθε Λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, την παραμονή της Εορτής Κυριακή 19η Οκτωβρίου 2014, τελέσθηκε Πανηγυρικός  Εσπερινός στο πανέμορφο εξωκκλήσιο που έχει υπό την προστασία του το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αρκαδίας, της Παναγίας της Φτέρης.

Ανήμερα της Εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε  Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων του Σώματος, Χοροστατούντος  του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Παράλληλος δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων πεσόντων και πάντων των Ανδρών και Γυναικών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, των αδίκως τελειωθέντων εν τη ώρα του καθήκοντος, καθώς και των εν ειρήνη τελειωθέντων αδελφών, του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία και αναγνώστηκε η ημερήσια  Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας.

Σύσσωμη ήταν η παρουσία και συμμετοχή των Αξιωματικών - Υπαξιωματικών, και όλων των Υπηρετούντων και Εργαζομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς των συνταξιούχων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλογών του Νομού μας, καθώς και Ενοριτών και πλήθους κόσμου.

Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας, ο Άγιος Αρτέμιος να σκέπη και να προστατεύει τους Άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας .

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Eορτασμός Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.