Εορταστικές εκδηλώσεις για την κήρυξη της Επανάστασης στο Ιστορικό Παλούμπα Γορτυνίας (pics)

Εορταστικές εκδηλώσεις για την κήρυξη της Επανάστασης στο Ιστορικό Παλούμπα Γορτυνίας (pics)

Μάρτιος 25, 2016 - 08:28
2 σχόλια

Η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Στρατηγός Δημητράκης και Αγωνιστές, μετά την ολοκλήρωση των επετειακών  εορταστικών εκδηλώσεων για την κήρυξη της Επανάστασης στο Ιστορικό Παλούμπα στις 19 και 20 Μαρτίου 2016, ευχαριστεί θερμά για μια ακόμα χρονιά όσους Γορτύνιους και πατριώτες συμμετείχαν και όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή τους.

Στις 19 Μαρτίου 2016 στο Πνευματικό κέντρο Παλούμπα παρουσιάστηκαν αξιόλογες ομιλίες απο προσκεκλημένους επιςτήμονες της Εταιρείας, και συγκεκριμένα τον Δρ.Ηλία Γιαννικόπουλο ο οποίος παρούσιασε με αναλυτική ιστορική βιβλιογραφία την συμβολή της Γορτυνίας στον Αγώνα του 1821, την καθηγήτρια Μουσικής Β´θμιας εκπαίδευσης και απόφοιτο του τμήματος Μουσικών σπουδών κα Φαίη Ηλιόπουλου η οποία δημιούργηςε ένα νοσταλγικό κλίμα παρουσιάζοντας την σημασία του κλεφτικου τραγουδιού κ της δημοτικής παράδοσης στην προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο, ακολούθησε η αρχαιολόγος  και πρόεδρος της Αδελφότητας Παλουμπαίων κα Ε.Γκίνη η οποία με αναλυτικά επιςτημονικά στοιχεία πριςδιόριςε την ιστορική σημασία του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Μελαινών στο Παλούμπα κ τέλος η παρούσιαση απο τον κ.Λαγό του προγράμματος Mainalo Trail.

Την 20η Μαρτίου 2016  μετά την δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Παλούμπα ακολούθησε η ομιλία του εκπροσώπου του Συλλόγου Απογόνων Αγωνιστών 1821 κου Α.Λιακόπουλου κ οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο Πλαπούτα στο Παλούμπα.Το  χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας ξεχώρισε και συνέβαλε να αποδοθεί ο ιστορικός και επετειακός πανηγυρικός τόνος της ημέρας.Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Αγιονέρι και την εκφώνηση  του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον Δρ.Φιλοσοφίας διδάσκοντα  στο Πανεπιστήμιο Πελοπόννησου και Πρόεδρο της «Εταιρείας Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα και αγωνιστές» κ.Παναγιώτη Ηλιόπουλο ο οποίος παρουσίασε την διαχρονική αξία της ελευθερίας μέσω των αναλύσεων διακεκριμένων φιλοσόφων του νεοελληνικού διαφωτισμού όπως ο Κοραής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της ΝΔ κ.Κ.Βλάσης, ο Βουλευτής κ.Παπαηλίου, ο περιφερειάρχης Πελοπόννησου κ.Π.Τατουλης, αξιωματικοί του στρατού, της αςτυνομίας κ της αεροπορίας  κ ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Γιαννόπουλος.

ο Πρόεδρος                                               ο Γ. Γραμματεας

Παναγιώτης Ι.Ηλιόπουλος                     Βασίλειος Γ.Ηλιόπουλος


2 Σχόλια

Ερωτάται η Αδελφότητα Παλούμπα, οι θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι απορριμμάτων στο χωριό ποιός τις καθόρισε, ο Δήμος ή η Αδελφότητα; Εαν τις καθόρισε ο Δήμος τότε με ποιά αρμοδιότητα τα μέλη της Αδελφότητας τους μεταφέρουν σε χώρους της αρεσκείας των; Έναν κάδο τον έκαναν χειρότερα από το φούρνο του Χότζα, πέντε θέσεις του έχουν αλλάξει. Και μη μου πουν ότι το έκαναν αυτό επειδή απέναντι είναι ο Πύργος του Πλαπούτα (δεκαπέντε μέτρα απόσταση και μανδρότοιχο). Τότε που έβαζαν μέσα γαϊδούρια και πρόβατα που ήταν η Αδελφότητα; Ας ασχοληθεί και λίγο με την ηλεκτροδότηση του χωριού της.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.