Εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη (pics,vid)

Εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 21, 2019 - 20:07
0 σχόλια

Την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης τίμησαν με εκδηλώσεις το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου στην Τρίπολη.

Οι Φιλέλληνες ήταν άνθρωποι ευαίσθητοι, μορφωμένοι, που επηρεασμένοι από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ιστορία της Ελλάδας ήρθαν εδώ, πολέμησαν, πολλοί σκοτώθηκαν και κυρίως μετέφεραν το μήνυμα του Αγώνα των Ελλήνων στις χώρες τους.

Επειδή ήρθαν τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Αμερική και την Άπω Ανατολή έγιναν πρεσβευτές μεταξύ της Ελλάδας και των δικών τους χωρών.

Ο πιο γνωστός Φιλέλληνας είναι ο Λόρδος Βύρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Τιμήσαμε με εκδηλώσεις στην Τρίπολη- Δοξολογία στον Προφήτη Ηλία, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Άρεως- την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Μία μέρα που έχει καθιερωθεί, από το 2008, να εορτάζεται στις 19 Απριλίου, μέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα.

Ο ποιητής και φιλέλληνας Λόρδος Βύρων (1788-1824) υπήρξε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ένας από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους, κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Εκτός από τον Λόρδο Βύρωνα και άλλοι πολλοί, από Ευρώπη, Αμερική (κυρίως γιατροί) αλλά και από την Άπω Ανατολή, ήρθαν στη χώρα μας και πολέμησαν για την δική μας Ελευθερία. Το κυριότερο δε είναι πως έγιναν πρεσβευτές μεταξύ της Ελλάδας και των δικών τους χωρών.

Εμείς οφείλουμε να τους μνημονεύουμε και να τους τιμάμε πάντα.

Ας είναι Αιωνία η Μνήμη τους!"

Video: 

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.