Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Σέρβου (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Σέρβου (pics)

Απρίλιος 21, 2017 - 19:11
0 σχόλια

Εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή της Λαμπρής, 21 Απριλίου 2017, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο Ι.Ναό του χωριού Σέρβου Γορτυνίας.

Την Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Γρηγόριος Ρεμούνδος και την παρακολούθησαν οι λίγοι κάτοικοι και Σερβαίοι που ήρθαν στο χωριό από τα αστικά κέντρα όπου διαμένουν γι' αυτή τη μέρα. Έγινε περιφορά της εικόνας Ζ.Πηγής μέχρι την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπό τους ήχους της καμπάνας που χτυπούσε χαρμόσυνα.

Ο Ι.Ναός της Ζωοδόχου Πηγής κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα από τον Ιωάννη Δάρα που εγκαταστάθηκε στου Σέρβου προερχόμενος από την Μεσσηνία, ύστερα από επεισόδιο με τους Τούρκους, και ανακατασκευάστηκε από τον δισέγγονο του Δημήτριο Φωτίου Δάρα το έτος 1872, όπως μαρτυρεί η επιγραφή πάνω από την νότια είσοδο του ναού.
Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!

Κείμενο, φωτογραφίες Μαρίνα Διαμαντοπούλου πρόεδρος ΔΗΚΕΓ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.