Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα Τρόπαια (pics)

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα Τρόπαια (pics)

Οκτώβριος 29, 2018 - 11:17
0 σχόλια

Ζήτω το ''όχι ''του 1940 .. Ζήτω η Γορτυνία του 2018 που γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτώβριου στα Τρόπαια με ηρωικό ύφος και με υπερηφάνεια κάθε χρόνο υψώνει την Ελληνική σημαία με τη συνοδεία των σχολείων ,των εκπροσώπων του Δήμου Γορτυνίας ,των εκπροσώπων του Α,Τ. Τροπαίων & της Π.Υ. ,των συλλόγων γονέων & Κηδεμόνων Α/ΜΙΑΣ -Β/ΜΙΑΣ Εκ/σης και διευθυντών τους.

Η ημέρα εορτασμού της ιστορικής ημέρας της 28ης Οκτωβρίου 1940 διακρίνεται ως ημέρα του ""ΟΧΙ ''από το ελληνικό έθνος στις Ιταλικές Δυνάμεις ..Η ελληνική ιστορία μας διδάσκει ότι ο έλληνας έχει ιδανικά πρότυπα τον ηρωισμό και τη δόξα για την πατρίδα.Ο αγώνας των προγόνων μας θα παραμείνει ως πρότυπο με εφόδιο την αρχή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.. ..

Το παρακάτω άφθονο φωτογραφικό υλικό τιμά απεριόριστα τη ΓΟΡΤΥΝΙΑ και αναδεικνύει αυτούς που παρέστησαν με ""άφθονη""τιμητική διάθεση στην Δοξολογία ,στην Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στην μαθητική παρέλαση και θα καταγραφεί στις χρονικές σελίδες του αρχείου των εθνικών επετείων της Γορτυνίας .

Η έναρξη της επίσημης εκδήλωσης έγινε στον Ιερο ναό Αγίου Γεωργίου Τροπαίων από τον εφημέριο π.Κούλη Ιωάννη....Παρόντες ήταν ο βουλευτής κ.Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας ,ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Γιαννόπουλος Γιάννης ,η προεδρος Δη.κε.γ κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου ,ο Αντιδήμαρχος Τροπαίων κ. Μαντζαβίνος Δημήτρης ,οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.Παρασκευόπουλος Διονύσιος ,κ.Ανδρέας Μαντζουράνης,ο Πρόεδρος Τροπαίων κ. Μαρτιώνος Χρήστος ,οι Δι/ντές Α/μιας κα. Ματούλα -Νηπιαγωγείου κα Δώρα & Β/μιας Εκ/σης κα Φράγκου Δέσποινα -κ.Γαβρήλος Λάμπρος και ιερείς της περιοχής.

...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ...

Κείμενο και φωτογραφίες Μαρίνα Φατούρου

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.