Εορτασμός Ημέρας Μνήμης των εθνικών μας Ευεργετών στην Τρίπολη (pics,vid).

Εορτασμός Ημέρας Μνήμης των εθνικών μας Ευεργετών στην Τρίπολη (pics,vid).

Σεπτέμβριος 30, 2017 - 18:33
0 σχόλια

Κατά τον Εορτασμό Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Μας Ευεργετών στην Τρίπολη ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κύριος Ευάγγελος Γιαννακούρας ανέφερε τα εξής:

Η 30ή Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά την οποία τιμώνται οι Εθνικοί μας Ευεργέτες, οι άνθρωποι εκείνοι που πρόσφεραν, ό,τι μπορούσαν για την Πατρίδα τους.

Άνθρωποι που δραστηριοποιήθηκαν, κυρίως μετά την Επανάσταση του 1821, αλλά και αργότερα και τους οποίους οφείλουμε να ευγνωμονούμε και να μνημονεύουμε.

Οι εκδηλώσεις εκτός από τον χαρακτήρα της μνήμης έχουν σκοπό και να παραδειγματίσουν ώστε και σήμερα, όσοι μπορούν, να βοηθήσουν τον τόπο και να προσφέρουν ό,τι ο καθένας δύναται.

Αιωνία η μνήμη σε αυτούς τους ανθρώπους και ας ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους.

Αυτός ο τόπος στηρίζεται πάντα στα παιδιά του και όταν χρειάστηκε, κυρίως μετά την Επανάσταση του 1821, αλλά και αργότερα, άνθρωποι, κυρίως έμποροι που δραστηριοποιούνταν τόσο στη χώρα μας, όσο και στις Παρευξείνιες περιοχές, πρόσφεραν την περιουσία τους για την ανάταξη του τόπου μας.

Πολλοί είναι και οι ομογενείς που έχουν προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας ενώ είναι γνωστό πως τόσο σε τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο είναι πολλά τα κληροδοτήματα που έχουν κοινωφελείς σκοπούς.

Εμείς οφείλουμε να μνημονεύουμε και να τιμάμε αυτούς τους ανθρώπους για την προσφορά τους και μακάρι να υπάρξουν μιμητές τους, αφού ο τόπος μας πάντα έχει ανάγκη.

 

Video: 

Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.