Εορτασμός Αγίας Παρασκευής στη Βάχλια (pics,vid)

Εορτασμός Αγίας Παρασκευής στη Βάχλια (pics,vid)

Ιούλιος 26, 2016 - 20:30
0 σχόλια

Υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και με την συνεργασία της Ένωσης Βαχλαίων πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο Μοναστήρι της Βάχλιας.

Πολλοί προσκυνητές από τη Βάχλια, από γειτονικά χωριά αλλά και από πολύ μακριά, ανηφόρησαν στην πλαγιά του βουνού μέχρι το μοναστήρι, αντικρίζοντας καταπληκτική θέα στα γορτυνιακά βουνά.

Η Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής απέχει περίπου 5 χιλ. από την Βάχλια, βρίσκεται στην πλαγιά του Αφροδισίου όρους και σε υψόμετρο 1.040μ. Η ίδρυση της Μονής, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, χρονολογείται στα μέσα του 16οu αιώνα και το κτιριακό της συγκρότημα αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο ιστορικό μνημείο της Β.Δ. Γορτυνίας.

Η Μονή φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, αφού απετέλεσε κρησφύγετο και ορμητήριο των αρματολών και κλεφτών, όπως εξ άλλου μαρτυρούν οι υπάρχουσες πολεμίστρες.

Σήμερα το μοναστήρι είναι σε λειτουργία, επανδρωμένο με τρεις μοναχούς.

Βίντεο του συνεργάτη του ArcadiaPortal.gr Νίκου Τρουπή

Ειδήσεις: 
Video: 

ΒΑΧΛΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2016 ARC.PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.