ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

Δεκέμβριος 18, 2018 - 17:10
0 σχόλια

Την ανάκληση της παρτίδας 050917F του συμπληρώματος διατροφής FOREVER GIN-CHIA, διότι περιέχει το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο Salvia Hispanica σαν συστατικό.

Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής. Παράγεται από την εταιρεία Aloe Vera of America Inc., ΗΠΑ και διακινήθηκε από την εταιρεία Forever Direct E.U.B.V., Ολλανδίας.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ αποστέλλοντας το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα καθώς και για την τύχη τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.