Εντυπωσιασμένος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πολωνός Περιφερειάρχης της Mazowia

Εντυπωσιασμένος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πολωνός Περιφερειάρχης της Mazowia

Οκτώβριος 06, 2017 - 18:18
1 σχόλια
Με τις θετικότερες εντυπώσεις ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης της Mazowia της Πολωνίας κ. AdamStruzik την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. 

Ο κ. Struzik εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο όπως δήλωσε μοιράζονται κοινές απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, τη σημασία της διακρατικής διαπεριφερειακής συνεργασίας για τους πολίτες και το ρόλο των Περιφερειών στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. 

Κατά την παραμονή του κ. Struzik στην Πελοπόννησο αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας, οι οποίες θα επεξεργαστούν το πλαίσιο συνεργασίας των Περιφερειών Πελοποννήσου και Mazowia, ώστε να καταρτιστεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί κατά την επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Πολωνία. 

Η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έφερε επίσης σε επαφή τον Περιφερειάρχη της Mazowia με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο και το Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνο Γκάτζιο, ώστε να επεκταθεί η διαπεριφερειακή συνεργασία Πελοποννήσου – Mazowiaκαι σε επίπεδο Δήμων υπό το συντονισμό των δύο περιφερειών. 

Ο Πολωνός Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του, προκειμένου να αποκτήσουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της Πελοποννήσου, επισκέφθηκαν μια μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας, το Μουσείο της Τεγέας, παραδοσιακούς οικισμούς της Αρκαδίας και της Αργολίδας, τις πόλεις του Άργους,  του Ναυπλίου και του Λουτρακίου, τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, Τίρυνθας και Επιδαύρου, δύο οινοποιεία στην Αρκαδία και τη Νεμέα, μια μονάδα παραγωγής αδρανών υλικών στην Κορινθία και μια τουριστική μονάδα στην Κορινθία.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.