Εντοπίστηκε «παράνομο» όχημα με αρωματικά φυτά στην Τρίπολη (video)

Εντοπίστηκε «παράνομο» όχημα με αρωματικά φυτά στην Τρίπολη (video)

Αύγουστος 14, 2014 - 15:03
7 σχόλια

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου το πρωί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε υπηρεσία του δασαρχείου , διαπίστωσε την παράνομη μεταφορά φορτίου αρωματικών φυτών ρίγανης και τσαγιού. Το όχημα εντοπίστηκε στο δρόμο ενώ κατευθυνόταν από τη  Μεγαλόπολη και ο  έλεγχος έγινε στα όρια του δήμου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν περίπου 34 σάκοι αρωματικών φυτών τα οποία είχαν ξεριζωθεί, με σκοπό την πώληση όπως παραδέχτηκαν οι κατηγορούμενοι.

Φέτος έχει ενταθεί το φαινόμενο της παράνομης συλλογής αρωματικών φυτών αναφέρει ο  Δασάρχης Τρίπολης Θανάσης Αργειτάκης με σκοπό την απολαβή οικονομικού οφέλους.

Οι τρεις  κατηγορούμενοι έχουν προσαχθεί στην υπηρεσία όπου και θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

Συλλογή για προσωπική χρήση επιτρέπετε μέχρι ένα κιλό, ποσότητα η οποία είναι αρκετή για τια ανάγκες του ανθρώπων, μεγαλύτερες ποσότητες είναι για εμπόριο και χρειάζεται ειδική άδεια από τις υπηρεσίες.

Σημαντικό είναι τα φυτά να μην ξεριζώνονται αλλά να κόβονται έτσι ώστε να μείνει πολλαπλασιαστικό υλικό και για την επόμενη φορά.

Video: 

youtube://v/McOgM3T0uKQ


7 Σχόλια

<p>ΝΑΙ βρε ***, ειναι κατορθωμα, διοτι αυριο το παιδι σου δεν θα εχει δασος. Ουτε θα εχει δικαιο ανταγωνισμο εαν θελησει να ασχοληθει με το επαγγελμα αυτο. Αλλα τι να πει κανεις οταν εχει να κανει με ζωα οπως εσυ.</p>

Άξιος ο μισθός σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.