Εντοπίστηκαν τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης

Εντοπίστηκαν τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης

Αύγουστος 20, 2017 - 13:02
0 σχόλια

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.254 δενδρύλλια κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν χθες (18.8.2017), σε τρεις (3) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, τρεις (3) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (18.8.2017) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, τρεις (3) φυτείες κάνναβης, όπου στην μία καλλιεργούνταν -745- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα περίπου, στην άλλη καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 2,2 μέτρα περίπου και στην τρίτη καλλιεργούνταν -309- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα, περίπου τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον και στους τρεις (3) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.