Εντοπισμός και διάσωση σε χρόνο ρεκόρ στο Μαίναλο από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής Πελοποννήσου

Εντοπισμός και διάσωση σε χρόνο ρεκόρ στο Μαίναλο από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 06, 2019 - 16:54
0 σχόλια

Συγχαρητήρια στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Άμεσης Ανάγκης 112, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό μέσω συντεταγμένων Ολλανδού πεζοπόρου, ο οποίος είχε χαθεί στο Μαίναλο.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 4/9/2019 το απόγευμα και ώρα 18.30 επικοινωνήσαμε με το 112, το οποίο ενημερώσαμε για τον αποπροσανατολισμό μοναχικού πεζοπόρου μετά από 8 ώρες πεζοπορίας τον οποίο δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε και με τον οποίο είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία. Μας υπέδειξαν να καλέσει ο ίδιος το 112. Αμέσως μετά την κλήση του πεζοπόρου στο 112 και εντός 1 ώρας και 20 λεπτών ο πεζοπόρος όχι μόνο εντοπίσθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό κέντρο Πελοποννήσου που εδρεύει στην Τρίπολη αλλά παρελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βυτίνας και το Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας έφτασε στον προορισμό του στο χωριό Ελάτη. Η υπόθεση ευτυχώς είχε αίσιο τέλος πριν νυχτώσει.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες για την άψογη συνεργασία τους.

Ιωάννης Λαγός 
για την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.

Φωτογραφία αρχείου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.