Ενθουσιασμός και συγκίνηση για τα 100 χρόνια του Συλλόγου των εν Αμερική Λουκαϊτών (pics,vid)

Ενθουσιασμός και συγκίνηση για τα 100 χρόνια του Συλλόγου των εν Αμερική Λουκαϊτών (pics,vid)

Οκτώβριος 21, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Με την συμμετοχή εκατοντάδων Λουκαϊτών του Σικάγου και άλλων Ελλήνων ομογενών της Αμερικής γιορτάστηκε η επέτειος των 100 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου των Λουκαϊτών της Αμερικής. Ο εορτασμός άρχισε με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Elmhurst, η οποία τελέσθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό στην πλειοψηφία τους Λουκαΐτες του Σικάγου, μίλησε με θερμά λόγια ο συγχωριανός τους Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιστορικό εορτασμό και στην αξία της διατήρησης της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ και του ευχήθηκε να έχει λαμπρά και μακροχρόνια ποιμαντορία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και ευχήθηκε τα δέοντα και σε αυτόν και σε όλους τους Λουκαΐτες για τα 100 χρόνια του Συλλόγου.

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των Λουκαϊτών του Σικάγου και όχι μόνο, όπου μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Σικάγω Λουκαϊτών κ. Σπύρος Καλαντζής και ο Γραμματέας κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για την ιστορική επέτειο του Συλλόγου, τους αγώνες και τους πόνους των παλαιών μεταναστών Λουκαιτών, στην διατήρηση της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και στην πρόοδο των συγχρόνων Λουκαϊτών του Σικάγου και γενικώτερα της Αμερικής και όπου αλλού, οι οποίοι πιστοί στις Παραδόσεις του χωριού μας και της Ελλάδος συνεχίζουν μια λαμπρή πορεία. Ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν Λουκαϊτισσες του Σικάγου ντυμένες με παραδοσιακές Λουκαΐτικες φορεσιές, την επιμέλεια των οποίων είχε η κα Νίκη Καλαντζή. Ακολούθησε παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα με κέφι και ζωντάνια, το οποίο παρουσίασαν οι καλλιτέχνες Βασίλης Βήλος (κλαρίνο) και Παναγιώτης Αγγελακόπουλος (τραγούδι), οι οποίοι ήρθαν για τον σκοπό αυτό στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της Εκδηλώσεως ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρίδων Καλαντζής και ο Γραμματέας κ. Νίκος Ρουμελιώτης προσέφεραν τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την συμμετοχή του στους εορτασμούς και για το πολύπλευρο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του.

Επειδή το υλικό είναι αρκετό θα δημοσιεύεται τμηματικά.

Απανταχού Λουκαΐτες

Βίντεο

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.