Ενθουσιασμός και αισιοδοξία για το μεγάλο έργο του βιολογικού στη Βόρεια Κυνουρία (video)

Ενθουσιασμός και αισιοδοξία για το μεγάλο έργο του βιολογικού στη Βόρεια Κυνουρία (video)

Σεπτέμβριος 18, 2014 - 17:06
0 σχόλια

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στο Άστρος την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου μαζί με τον  Διευθυντή του Ταμείου ΕΠΕΡΑΑ, κ. Νίκο Μαμαλούγκα όπου και υπέγραψαν την έγκριση του προσυμβατικού έλεγχου για το έργο του βιολογικού καθαρισμού στη Βόρεια Κυνουρία.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μίλησε για τα χρήματα τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του βιολογικού καθαρισμού και τόνισε ότι είναι ένα στοίχημα μέχρι το τέλος του 2015 το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το έργο αυτό θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή καθώς και θέσεις εργασίας, αλλά και ένα ορίζοντα ανάπτυξης και εξέλιξης της περιοχης. Ο υπουργός κάλεσε τον δήμαρχο να βρίσκεται συνεχώς πάνω από το έργο έτσι ώστε να ελέγχει την άρτια πορεία του αλλά και να είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα, καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Άστρος το οποίο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδία του.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τόνισε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι στο τέλος του 2015 θα είναι σε θέση να παραδώσει ένα έργο πνοής στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

Είναι ενθουσιασμένος όπως δήλωσε με την εξέλιξη του έργου και ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με συμβάσεις και προσπάθειες του παρελθόντος, αυτή η προγραμματική σύμβαση θα λειτουργήσει καθώς έχουν συνυπολογιστεί και μελετηθεί πλέον όλες οι συνισταμένες, μέσα από την πολύ καλή δουλειά της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Ο κ. Μαντάς επιβεβαίωσε ότι από αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου και τόνισε ότι θα γίνουν εντατικές προσπάθειες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αισιοδοξώντας ότι θα έχουν ευνοϊκή έκβαση όπως η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Μεσογείου Άστρους – Χειμερινής Μελιγούς και Παρ. Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Τέλος ο κ Μαμαλούγκας ανέφερε ότι υπάρχει η θέληση και οι προοπτικές να χρηματοδοτηθούν και άλλα έργα αντίστοιχης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής αξίας για την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Υπεγράφη ο Βιολογικό Βόρειας Κυνουρίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.