Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Αρκαδία (vid)

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Αρκαδία (vid)

Ιανουάριος 12, 2017 - 09:43
0 σχόλια

Η ορεινή Αρκαδία πρωταγωνιστεί στην τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια, κυρίως την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, η πληρότητα ήταν ιδιαίτερα ψηλή και υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον. «Έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είμαστε ένας κοντινός, ασφαλής και φθηνός προορισμός», ανέφερε ο κ. Μαρινάκος «με ένα χιονοδρομικό κέντρο το οποίο όμως δεν είχε αρκετό χιόνια για τους φίλους της χιονοδρομίας».

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ήταν τα χωριά του Μαινάλου και του Πάρνωνα όπως Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Βυτίνα, Δολιανά και όχι μόνο.

«Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Τα τελευταία δύο χρόνια ένα μεγάλο μέρος του κοινού που επέλεγε την Ευρώπη για τα ταξίδια του, επιλέγει πλέον της Ελλάδα τόσο για οικονομικούς λόγους,όσο και λόγω του φόβου που επικρατεί για τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν την περιοχή μας λόγω της απόστασης και όχι μόνο».

Τα νοικοκυριά πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, έτσι οι εγχώριοι προορισμοί επελέγησαν  από πολλούς ταξιδιώτες. Οι διανυκτερεύσεις όμως είναι εκ των πραγμάτων λιγότερες από ό,τι σε έναν μακρινό προορισμό.

«Οι τιμές κυμάνθηκαν από 40 ευρώ έως 70-80 ευρώ, ενώ στα ξενοδοχεία περισσότερων αστέρων οι τιμές κινήθηκαν από 80 έως 150 ευρώ (σε ξενοδοχεία που υπάρχουν πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες). Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια πως εφέτος, παρά το υψηλό επίπεδο πληροτήτων, οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν ένα υψηλότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με πέρυσι», υπογράμμισε ο κ. Μανιατάκος.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.