Ενθάρρυνση και υποστήριξη γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης

Ενθάρρυνση και υποστήριξη γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης

Οκτώβριος 24, 2014 - 10:31
0 σχόλια

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο πλαίσιο του Έργου: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» του
ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση, βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού επιμορφωτικών δράσεων.

Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθούν 15 επιμορφωτικά σεμινάρια δύο Κύκλων (Α και Β Κύκλος), σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με κύριο στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση των ίδιων των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να επιτύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την εκλογή τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανωθούν δύο επιπλέον σεμινάρια.

Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 12 ωρών και θα απευθύνονται σε αιρετές ή σε γυναίκες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής. Θα περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα διαρθρώνονται στις εξής θεματικές ενότητες: α) Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική, β) Δομές Πολιτικής Εξουσίας, γ) Πολιτική Επικοινωνία – Ζητήματα Επικοινωνίας και Φύλου, δ) Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές. Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων στο προσεχές διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση των σεμιναρίων στο site www.gynaikes-politiki.gr (βλ. εδώ: http://bit.ly/Ye4OTA ) και σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθειά μας και να υποβάλετε την αίτησή σας.

Για τις συμμετέχουσες στα σεμινάρια, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων διαμονής και μετακίνησης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ερευνών για
Θέματα Ισότητας μέσω e-mail (kethi@gynaikes-politiki.gr ).
Κέντρο

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.