Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για τις μετακινήσεις των πολιτών στην Τρίπολη

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για τις μετακινήσεις των πολιτών στην Τρίπολη

Μάρτιος 27, 2020 - 13:00
18 σχόλια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Τρίπολη.

Να αναφέρουμε ότι χθες Πέμπτη 26 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 1.113 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο βεβαιώθηκαν σε 73 πολίτες πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου παρά τον άστατο καιρό και την βροχή, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε πεζούς οχήματα και δίκυκλα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πολίτες θα πρέπει κατά την μετακίνηση τους να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης

Μπορείτε να εκδώσετε το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ως εξής:

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται ανάλογο έντυπο.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Τέλος με μία  χειρόγραφη βεβαίωση με τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή


18 Σχόλια

Είναι απορίας άξιο αν υπάρχουν έστω και λίγοι αστυνομικοί οι οποίο να έχουν κρίση, οι οποίοι να έχουν αντιληφθεί πως η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης είναι η πιο καταστροφική κίνηση που θα μπορούσε να κάνει στην οικονομία και στη ζωή μας το lock-down. Μια κίνηση που όλες οι άλλες χώρες την έκαναν σαν έσχατη λύση όταν τα κρούσματα είχαν εκθετική αύξηση αλλά ακόμα και όταν το έκαναν δεν είχαν αποτελέσματα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία λόγω συγκυριών και όχι γιατί πήραμε μέτρα γρήγορα. Και τελικά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν αστυνομικοί που ντρέπονται γι αυτο που κάνουν

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Βεβαίως, έχετε δίκιο. Αλλά σας λέω και πάλι: βλέπετε ότι η Ιταλία παρά το γεγονός ότι πήρε δρακόντεια μέτρα, τα οποία αφορούν σε 5 μεγάλες πόλεις σε καραντίνα, την οποία δεν συστήνει ο WHO, ο ιός εξαπλώνεται σε όλη την Ιταλία. Καταλαβαίνετε. WHO ίσον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Άρα τι μας τσαμπουνάτε συνέχεια ό΄τι η καραντίνα που μας έχετε υποβάλει είναι αναγκαία και ότι πήρατε νωρίς μέτρα. Το πρώτο που έπρεπε να κάνετε ήταν η απαγόρευση πτήσεων από και προς Κίνα, βλέπε Ρωσία 145 εκατομμύρια 645 κρούσματα. Όλα τα άλλα ήταν καταστροφικά.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε τα κρούσματα της Ιταλίας γιατί η κυβέρνηση πήρε μέτρα νωρίτερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Όταν έκλεισαν τα σχολεία στην Ελλάδα είχαμε 0 νεκρούς και 15-20 κρούσματα. Όταν έκλεισε τα σχολεία η Ιταλία είχε 103 νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα. Τα ίδια και οι άλλες χώρες. Στην περίπτωση της Βόρειας Ιταλίας έπαιξε επιπλέον αρνητικό ρόλο οι πάρα πολύ καλές εμπορικές σχέσεις που έχουν με την Κίνα. Πάρα πολλοί πλούσιοι Κινέζοι έφυγαν πριν την καραντίνα στην χώρα τους για να γιορτάσουν την κινεζική πρωτοχρονιά στην Ευρώπη.

Χωρίς την καραντίνα που αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση θα είχε γεμίσει το Παναρκαδικό ασθενείς και τώρα θα βρίζατε γιατί δεν πήραν μέτρα. Ο ψεκασμένος ότι και να του πεις, δεν θα καταλάβει ποτέ. Πήρες μέτρα; Συνωμοσία. Δεν πήρες μέτρα; Συνωμοσία. Όταν το IQ ή η μόρφωση δεν επαρκούν, υπάρχει η λύση. Μια απλή λέξη. Συνωμοσία.

Αλέκο που γράφεις και ως Θανάσης δεν ξέρεις τι σου γίνεται...κοίτα Αγγλία και σε λίγο Αμερική που το έπαιζαν μάγκες και τα λέμε...

Καλέ μα... Εσείς που χεζεστε πάνω σας μην σας φάει ο αόρατος εχθρός θα σας φάει η πείνα το καλοκαίρι

Παύλο, μη μιλάς αν δεν ξέρεις, στη Βόρεια Ιταλία η επιδημία δεν προκλήθηκε από πλούσιους κινέζους (μόνο αυτό δεν είχα ακούσει)

Παω και ερχομαι στην εργασια μου καθημερινα. Πηγα και μια φορα SM. Δεν τους εχω δει πουθενα. Επρεπε να ειναι σε εισοδους της πολης στο κεντρο και εξω απο τις τραπεζες που γινεται χαμος. Μονο για κλησεις ειναι για να μην σταματανε τα παρακαλια στα γραφεια καποιων.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης είναι κατά την γνώμη μου στην σωστή κατεύθυνση, ίσως και να αργήσαμε κιόλας. Παράδειγμα από γνωστή μου φοιτήτρια από Αγγλία που μου είπε πως την προηγούμενη εβδομάδα την Τετάρτη που ήρθε δεν τις έγινε ο παραμικρός έλεγχος. Το πρόβλημα είναι πως ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει κάνει το τεστ. Αυτό ίσως αποβεί μοιραίο στην συνολική αντιμετώπιση του ιού. Το ότι η οικονομία πάει κατά διάβολου αυτό είναι δεδομένο, αλλά στην παρούσα φάση είναι ντροπή να το χρεώνουμε στην κυβέρνηση και αυτό.

Θανάση 14:39 να σου υπενθυμίσω για να μην προτεχεις και λες κουταμαρες,η Ελλάδα δεν έχει καμία απευθείας πτήση από και προς Κίνα.Ολες έρχονται μέσο άλλων χωρών που συνεπάγεται ότι γίνετε εκεί έλεγχος.Υπαλληλος διεθνούς αερολιμένα Αθηνών με ειδικότητα εξυπηρέτηση αεροσκαφών εδάφους.Κατι σ έμαθα σήμερα.

@20:03 Η πείνα θα φάει εσένα μα... Που δεν φροντίζες να έχεις στην μπάντα για τις δύσκολες ώρες. Μα.... Ε μα.....

Το φάρμακο είναι η μιζέρια ορισμένων που εμποδίζει ακόμα και τον Κορονοιο να έρθει στην πόλη αυτή. Συνεχίστε έτσι μίζερα να μας σώσετε ολους. Και το καλοκαίρι θα είμαστε εδώ να αναλύουμε τις οικονομικές επιπτώσεις στην πόλη μας και σε όλο τον κόσμο. Με Αγάπη από το Παρίσι.

ΙΤΑΛΙΑ - ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΜΠΡΕΣΙΑ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ και διά στόματος Δημάρχου ''ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ''· Χθες η εφημερίδα Il Giornaledi Brescia κυκλοφόρησε με ένα τίτλο που δεν θα τον φανταζόταν κανείς, με δηλώσεις από κάποιον που δεν θα το περιμένατε.Σε συνέντευξη για την επιδημία του κοροναϊού, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. Η εξάπλωση και η μολυσματικότητα της λοίμωξης, ο μεγάλος αριθμός θανάτων , μια πραγματική σφαγή, στην περιοχή της Μπρέσια οφείλεται και στα «αφεντικά των βιομηχανιών».

Ο δήμαρχος Del Bono κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία ότι δηλαδή αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ή τουλάχιστον να είχε περιοριστεί αν όλα είχαν σταματήσει νωρίτερα.Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι είχε ήδη ζητήσει να κλείσει οποιαδήποτε μη βασική παραγωγική δραστηριότητα από τις 7 Μαρτίου, αλλά ότι το αίτημά του, μαζί με άλλων συναδέλφων του της Λομβαρδίας, η κυβέρνηση το απέρριψε. Και το συμβούλιο της Περιφέρειας, ούτε αυτό, έκανε τίποτα διαφορετικό. Οι πιέσεις της Confindustria (στμ. ο ΣΕΒ της Ιταλίας ) είχαν αποτέλεσμα στη Ρώμη και το Μιλάνο, λέει ο δήμαρχος

Στην Ιταλία που ολοκληρώνει τώρα περίπου 2 εβδομάδες απομόνωσης θα πρέπει να αρχίσει να δείχνει η γραμμή περισσότερο οριζόντια και όχι τόσο κάθετη, μέσα στην εβδομάδα. Εφόσον γίνει αυτό, τότε έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα.

Ρε Ταναση αρχή......κα και αρχήκ...τα όσα και να έχεις στην μπάντα θα στα φάνε σε μια νύχτα ρεεεεε αλήθεια ρε ..... είσαι τόσο ..... Για πτώχευση πάμε νοικοκύρη μου τα λεφτουλακια σου δεν θα έχουν καμία αξία σε λίγους μήνες. Μπου ρε ο κορονοιος

Ρε μα.... Ηλία βάζεις τα λεφτά πάνω από τις ζωές ρε μα.... Τα λεφτά ρεεεεε. Μπου ρε θα χάσεις μια δεκάρα ρε κακομοίρη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.