Εντατικοί έλεγχοι για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Εντατικοί έλεγχοι για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Νοέμβριος 14, 2018 - 16:01
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τη διατήρηση των εκπτώσεων στα βιομηχανικά τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ, καθώς και την μη επιβολή αυξήσεων, ζητά η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ). Παράλληλα, αναμένει από την κυβέρνηση να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της βιομηχανίας και ο στόχος για την ενίσχυση της απασχόλησης.

ΙΟΒΕ: 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει έρευνα του ΙΟΒΕ, σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Από το 62% που δήλωσε ότι οριακά τα βγάζει πέρα, το 11% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις ούτως ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις του. Το 82% των νοικοκυριών στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Για το 12% δεν είναι πιθανή η αποταμίευση και για το 70% είναι απλά αδύνατη.
 
ΑΑΔΕ: ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αναλυτικές οδηγίες δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή συγκεντρωτικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής.

Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται οδηγός βάσει του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Ελέγχους για τον εντοπισμό των περιπτώσεων ιδιοκτητών ακινήτων που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους βραχυπρόθεσμα, σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb, αλλά δεν τα έχουν δηλώσει στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ, σε σχετική εφαρμογή που λειτουργεί στο σύστημα TAXISnet, ούτε έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά δηλώσεις με τα στοιχεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων των ακινήτων τους σε μια δεύτερη εφαρμογή του ΤΑΧΙSnet, θα πραγματοποιήσουν οι αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες. Τη διενέργεια των ελέγχων προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.
 
ΚΑΤΑ 1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ 9ΜΗΝΟ

Υψηλότερο κατά 1,089 δισεκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται ο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός παρουσιάζει μειωμένο ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα κατά 311 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Στην πλευρά των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού εμφανίζονται αυξημένα τα φορολογικά έσοδα κατά 516 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του ΠΔΕ κατά 298 εκατ. ευρώ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.