Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Νοέμβριος 01, 2014 - 09:26
0 σχόλια

από το astrosnews.gr

Δημοτικό Συμβούλιο: Το πάρκινγκ των …εντάσεων

Ενώ φαινομενικά στην ατζέντα της συνεδρίασης δεν υπήρχαν ζητήματα που μπορούσαν να εγείρουν έντονες αντιπαραθέσεις και διαμάχες, ένα θέμα που επανήλθε για συζήτηση, αυτό της αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στον Άγιο Πέτρο προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συμβούλων, ήταν αυτό που χαρακτήρισε περισσότερο μια κατά τα άλλα ήσυχη συνεδρίαση.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε παρθεί ήδη απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση, δεν είχαν όμως ξεκαθαριστεί πλήρως οι ψήφοι όλων των συμβούλων καθώς οι επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει κάποια μέλη της αντιπολίτευσης είχαν εκληφθεί ως αρνητική ψήφος στην εισήγηση για την αγορά των οικοπέδων. Με την επαναφορά λοιπόν του θέματος κι αφού ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, από την πλευρά της δημοτικής αρχής ξεκαθαρίστηκε πως οποιαδήποτε επιφύλαξη ή αστερίσκος επάνω στην εισήγηση θεωρείται αρνητική ψήφος και μπορεί να επιφέρει την ματαίωση πραγματοποίησης του έργου, καθώς χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία. Από την πλευρά τους, τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος συνδυασμός της αντιπολίτευσης κατέθεσαν έκαστος ξεχωριστές εισηγήσεις προς ψήφιση, καθώς για τον μεν συνδυασμό Δαλιάνη η εισήγηση περιείχε λάθη στον υπολογισμό των τιμών των οικοπέδων βάσει και των εκτιμήσεων των εισηγητών για την δε Κυνουρίας Γη, οι τιμές αγοράς του οικοπέδου έπρεπε να προσαρμοστούν στις προτάσεις των εκτιμητών που είχαν κοστολογήσει τα οικόπεδα. Αποτέλεσμα ήταν η εισήγηση να περάσει με τις ψήφους της πλειοψηφίας, δύο συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης (κ.κ. Π. Δικαίου και Α. Αρφάνη) που «έσπασαν» την γραμμή του συνδυασμού και την ψήφο του Τάκη Αδάμη της Λαϊκής Συσπείρωσης ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά πως «το έργο είναι απολύτως απαραίτητο για τους απλούς επαγγελματίες και κατοίκους του Αγίου Πέτρου και δεν χωρούν άλλου είδους αναβολές και αντιπαραθέσεις».

Στα υπόλοιπα ζητήματα -τα οποία ψηφίστηκαν είτε ομόφωνα, είτε με διευρυμένη πλειοψηφία- δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις, με εξαίρεση ορισμένες ενστάσεις που εξέφρασαν και καταψήφισαν οι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Γιοβάς και Καμπύλης αλλά και ο κ. Αδάμης σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με την έγκριση μισθοδοσίας θέσεων που καλύπτονται από αιρετούς. Σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Κατσής είχε εύκολο έργο και ίσως να βοήθησαν σε αυτό τα γλυκά που μοίρασε σε όλους τους συναδέλφους του με αφορμή την ονομαστική του εορτή…

Το ξέσπασμα του προέδρου του Αγίου Πέτρου
Παρ’ότι παρακολουθούσε ήσυχος καθ’όλη τη διάρκεια της συζήτησης του ζητήματος αγοράς οικοπέδου για την κατασκευή του πάρκινγκ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου Δημήτρης Κόκοτας, αμέσως μετά την υπερψήφιση της εισήγησης κι ενώ ο πρόεδρος του συμβουλίου είχε αναγγείλει ολιγόλεπτο διάλειμμα, ξέσπασε σε έντονες διαμαρτυρίες εναντίον του επικεφαλής αλλά και μελών του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Ντροπή σας, θέλατε να θάψετε τον Άγιο Πέτρο»

ανέφερε, με τον κ. Κατσή και άλλους συμβούλους να τον καλούν να ηρεμήσει ενώ συνέχιζε να φωνάζει λέγοντας «λυπάμαι που κάποιους από εσάς σας ευχαρίστησα την πρώτη φορά για την θετική σας ψήφο αλλά τελικά δεν το αξίζατε!» με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να διατηρούν πλήρως την ψυχραιμία τους και το επεισόδιο να μην έχει καμία συνέχεια. Κατά την αποχώρηση του πάντως από την αίθουσα ο κ. Κόκοτας δήλωνε ικανοποιημένος

«για έναν αγώνα πολλών ετών που επιτέλους δικαιώνεται».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.