Ένταση και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (video)

Ένταση και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (video)

Ιανουάριος 24, 2014 - 23:12
1 σχόλια

Με εντολή Τατούλη άνοιξαν οι πόρτες και μπήκε ο κόσμος στην αίθουσα του συμβουλίου

Διαπληκτισμοί στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με μοναδικό θέμα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Αυτή τη φορά η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο όροφο γεγονός το οποίο είναι κατακριτέο από πολλά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου μιας και οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους δημοτικούς συμβούλους έμειναν όρθιοι για αρκετή ώρα.
Για φυγομαχία μίλησε ο Περιφερειάρχης κ.Τατούλης καθως πολλοί συμβούλοι της μειοψηφίας αποχώρησαν από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δράκος και μερικοί Περιφερικοί σύμβουλοι όπως ο κ. Γόντικας, ο κ. Πατσαρίνος και ο κ. Γούργαρης πρότειναν να ανοίξουν οι πόρτες και να μπει ο κόσμος που καθόταν στη βροxή.  Μετά από αρκετούς διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων αλλά και περιφερειακών συμβούλων αρκετά ήταν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου  τα οποία θέλησαν να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα η μεριά της αντιπολίτευσης να μείνει άδεια.

Μετά από δύο ώρες έντασης η συζήτηση επιτέλους βρήκε μία ροή και σιγά σιγά οι σύμβουλοι, οι επιστήμονες, και οι αντιπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ πήραν τον λόγο.

Δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε ότι μετά από εντολή του Περιφερειάρχη οι πόρτες άνοιξαν και ο κόσμος μπήκε στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, καθώς όπως ενημέρωσε και ο κ. Γούργαρης είχε μείνει λιγοστός κόσμος έξω από το κτίριο.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η δομή της μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων δεν έχει καμία επιβλαβή δράση στην υγεία των ανθρώπων αλλά και όλων των ζωντανών οργανισμών γιατί δεν παράγεται κανένας τοξικός ρύπος και δεν επηρεάζεται η υγεία των ανθρώπων.

Ο Δικηγόρος κ. Πολάλης παίρνοντας αυθαίρετα το λόγο έβγαλε εκτός εαυτού τον κ. Τατούλη ο οποίος τον παρακαλούσε να καθίσει στη θέση του για να συνεχιστεί η διαδικασία  λέγοντας του χαρακτηριστικά «Σε παρακαλώ μην ανοίξουμε λογαριασμούς».

Η Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Νικολάκου ήρθε σε αντιπαράθεση με την κ. Αλειφέρη η οποία την κατηγόρησε ότι δεν την άφησε να μπει στη συνεδρίαση. Η κ. Νικολάκου την κατηγόρισε ότι ψεύδεται αφού η ίδια με εντολή του Περιφερειάρχη κατέβηκε να βάλει μέσα δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση καθώς υπάρχουν αρκετοί ομιλητές ακόμη στη λίστα.

 

Video: 

youtube://v/jXlfmz10-oc


Υπάρχει 1 Σχόλιο