Ένταση και φωνές έφερε ένα ψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ στο ΔΣ

Ένταση και φωνές έφερε ένα ψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ στο ΔΣ

Δεκέμβριος 04, 2017 - 19:45
4 σχόλια

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί μεταξύ Νικολάου και Κακλαμάνου

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Αναστάσιος Κακλαμάνος στην αρχή της συνεδρίασης μετέφερε στα μέλη ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης  σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, των φορέων και των δημοτικών συμβούλιων για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Το ψήφισμα, με λίγα λόγια, στέκεται απέναντι σε όποιες ιδέες για την πώληση και ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι στην αίθουσα στο ΔΣ Τρίπολης ήταν παρόντες και συνδικαλιστές από τη ΔΕΗ της Μεγαλόπολης και ότι καλό θα ήταν να τοποθετηθούν.

Ο κ. Τσιαμούλος πρότεινε να φύγει το ψήφισμα δυνατό και ομόφωνο. «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα», τόνισε, «καθώς πολλοί εργαζόμενοι της Μεγαλόπολης ζουν στην Τρίπολη. Θα πρέπει όλα τα ΔΣ του νομού Αρκαδίας και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου να πάρουν ένα ομόφωνο ψήφισμα».

Ο κ. Καμπισιούλης, εργαζόμενος στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, από το βήμα που του δόθηκε στο ΔΣ, ανέφερε: «Είμαστε εδώ και ζητούμε την πλήρη στήριξή σας για ένα ενεργειακό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το κλείσιμο των ενεργειακών μονάδων, θέλουμε να σταθείτε σύμμαχοι μαζί μας».

Τέλος, κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να παραστούν στο συλλαλητήριο  που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία της Μεγαλόπολης.

Ο κ. Σμυρνιώτης  ανέφερε ότι γίνεται ένα έγκλημα: «Πάμε κλείνουμε τη Μεγαλόπολη, ξεσπιτώνουμε τους κατοίκους και τους στέλνουμε Πτολεμαΐδα; Το θέμα είναι πολύ σοβαρά και δεν πρέπει να δεχτούμε να πωληθούν οι μονάδες, γιατί θα αλλάξει δραματικά το τοπίο όχι μόνο της Μεγαλόπολης, αλλά και των γύρω δήμων».

Το ΔΣ αποφάσισε να συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή έτσι ώστε όλοι μαζί να συζητήσουν και να λάβουν ένα ομόφωνο ψήφισμα.

Με αφορμή το αν θα συνέλθει η διαπαραταξιακή προκειμένου να συνταχθεί και να ψηφισθεί ένα ψήφισμα του ΔΣ Τρίπολης για να στηριχθεί ο αγώνας του ΔΣ Μεγαλόπολης, επί πολλή ώρα διαπληκτίστηκαν από τη μία πλευρά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικολάου και από την άλλη ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κακλαμάνος.

Η ένταση ήταν πρωτοφανής: Ο κ. Νικολάου θέλησε να καταθέσει δικό του ψήφισμα στο Σώμα, και κατηγόρησε τον κ. Κακλαμάνο για φίμωση, ενώ ο κ. Κακλαμάνος φανερά εκνευρισμένος φώναξε ότι δεν επιτρέπει να τον αποκαλούν αλήτη.


4 Σχόλια

Όσο και να φωνάζουν οι συνδικαΛΙΣΤΈΣ δεν γίνεται πλέον τίποτα γιατί οι υπογραφές για την πώληση έχουν πέσει....Το Δ.Σ. καλό θα είναι να ασχοληθεί με τις λακούβες στους δρόμους, τον φωτισμό, την καθαριότητα, τα ταξί στην πλ.Αγιου Βασιλείου και τα πάρκινγκ που έχουν γίνει μάστιγα για τους ΠΟΛΊΤΕΣ κ.λ.π. που άπτονται των υποχρεωσεών του.Τα ψηφίσματα χάσιμο χρόνου είναι...

Παλιό σύνθημα Σύριζα: "Πουλάτε τη ΔΕΗ, Πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια"

Την επίτευξη συμφωνίας, λοιπόν, για τα ενεργειακά (λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ, αγορά φυσικού αερίου), ήτοι για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο κομμουνιστής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της «διαπραγμάτευσης» με τους εκπροσώπους της Τρόικα

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΛΑΦΥΡΟ ΚΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΤΑΒΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΑΦΛΕΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.